Actualitat Diària

La Fallera Calavera incorpora al coent de Borriana en la segona expansió del seu joc de cartes

El ‘coent’ de Borriana apareixerà en una nova carta en La Fallera Calavera 3 a la venda el proper 9 de desembre. Un joc d’estratègia en valencià per a tot els públics que parodia elements del nostre folklore, amb la cultura popular i la mitologia valenciana

Actualitat Diària

La Fallera Calavera, creat pel jove valencià Enric Aguilar, és un joc de cartes inspirat en la cultura i el folklore valencià. El joc va nàixer a partir del personatge de La Fallera Calavera d’un curtmetratge que va fer l’autor en una pràctica d’animació audiovisual mentre estudiava a la universitat.

A partir de la fusió del personatge valencià de la fallera zombi i el joc, va sorgir aquesta baralla de cartes amb milers de seguidors, amb un clar caràcter divulgatiu de la cultura valenciana. Ja ha sobrepassat les fronteres de la Comunitat Valenciana i ha impulsat la publicació d’una novel·la en 2015, La Fallera Calavera 2 (2015) i la tercera edició del joc, a la venda el proper 9 de desembre de 2019 a les botigues.

Com a novetat en aquesta nova edició de La Fallera Calavera 3: Més enllà de la paella, que inclou 55 cartes, 1 tauler amb 2 cares, 1 peó de la Reina Calavera i 1 reglament amb dubtes resolts, l’autor ha introduït una carta totalment borrianenca en la qual apareix el conegut ‘coent’ de la ciutat de Borriana.

La regidora de Comerç, Consum, Mercats i Turisme, Sara Molina, assenyalava “És un plaer que un joc tan conegut a la nostra Comunitat, done aquesta oportunitat a Borriana i als seus productes tradicionals i històrics. Estic molt contenta que aconseguim potenciar, a poc a poc i dia a dia, el comerç i els productes de la nostra ciutat que, amb aquest joc, reben un punt a favor”. A més, Vicent Llopis, president de l’Associació d’Artesans del coent de Borriana, afegeix “Que el nostre gènere isca en un joc tan conegut i que està en auge a la nostra Comunitat, vol dir que el treball i l’esforç que estem fent en els nostres comerços és efectiu. Gràcies a això, seran moltes més persones fora de Borriana que coneixeran el “coent” i voldran provar aquest tradicional producte de la ciutat”.

Periòdicament, es realitzen tornejos de La Fallera Calavera en els quals moltes persones de tots els llocs i generacions es reuneixen per a jugar i divertir-se amb llegendes, zombis i molt més. A Borriana, la venda d’aquest joc serà a partir del 9 de desembre a La Llibreta, papereria i llibreria (carrer la Tanda, 64) i la Llibreria Martí Vilar (carrer del Raval, 79). Per informar-se de tots els esdeveniments, es pot visitar la pàgina https://zombipaella.com/.