Climent: “Una indústria sòlida és imprescindible per a la transformació de la nostra economia sostenible”

491

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que “comptar amb una indústria sòlida és una condició imprescindible per a la urgent transformació del nostre model de desenvolupament en una economia sostenible, especialment en el context de la recuperació post-COVID”.

Per això, “hem d’abordar l’escenari de reconstrucció que tenim davant nosaltres també com una oportunitat per a impulsar la política industrial”, ha assegurat.

Rafa Climent ha inaugurat el seminari ‘Iniciatives regionals per a la reindustrialització europea: l’estratègia valenciana’, organitzat per la Conselleria d’Economia, l’oficina de la Generalitat Europe Direct de la Comunitat Valenciana i l’Oficina del Consell a Brussel·les, en el marc de la Setmana Europea de la Indústria.

En aquest esdeveniment s’han presentat estratègies i oportunitats tant europees com regionals per a impulsar la transformació productiva sostenible des del punt de vista econòmic, mediambiental i social.

En aquest sentit, respecte als fons europeus de recuperació Next Generation EU, el conseller ha reivindicat que “les administracions regionals són les que han de liderar l’administració d’aquests fons en les polítiques industrials perquè puguin per a donar millor resposta a les necessitats dels sectors i empreses que s’agrupen en els seus sistemes productius locals”.

Rafa Climent també ha afirmat que “la Comunitat Valenciana i les seves empreses han demostrat capacitats extraordinàries durant la pandèmia i que estan plenament capacitades per a presentar projectes tractors orientats a una indústria d’alt valor afegit, digital i verd, i mereixedors de rebre fons de recuperació”.

Per part seva, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, ha manifestat que “l’estratègia de reindustrialització és just el que ha de fer la Unió Europea en aquest moment”. “Entre tots hem de ser capaços d’arribar a consensos que estableixin camins comuns per a definir una estratègia conjunta que defineixi com volem que sigui la nostra indústria”.

Segons Torró, “hem de treballar amb objectius que millorin la nostra sostenibilitat i competitivitat incidint en tres vectors, com són la transformació ecològica com a estratègia de creixement, la transformació digital com a estratègia de modernització de les nostres empreses i la capacitat d’influència europea en la resta del món, per a establir la fortalesa del seu mercat únic en les estratègies comercials”.

La secretària autonòmica ha instat a reformular els plantejaments d’un sector, l’industrial, que significa el 20% de l’economia de la UE i ocupa 35 milions de persones.

Jornada Dia Europeu de la Indústria

La Setmana de la Indústria a Europa (EU Industry Week 2021) celebra la seva quarta edició del 23 al 26 de febrer i, amb aquest esdeveniment celebrat aquest dimarts en la Comunitat Valenciana, es pretén facilitar i identificar les iniciatives amb capacitat tractora i el seu ajust a les prioritats europees.

A més, en la trobada s’han donat a conèixer les estratègies i iniciatives regionals amb les quals es pretén intercanviar informació rellevant per a reforçar les oportunitats europees.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de representants de la Comissió Europea que han explicat a les persones assistents les noves oportunitats que estan a la seva disposició en aquest nou marc europeu, com per exemple la nova estratègia industrial europea i el programa Single Market, entre altres.

Per part de la Generalitat, a més del conseller també han participat la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, i el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Respecte a la Comunitat Valenciana, s’han pogut conèixer de primera mà les estratègies a nivell regional que la Generalitat està impulsant per a la recuperació del teixit industrial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací