Climent: “És imprescindible per al nostre futur millorar la forma en la qual produïm”

537

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que davant la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19 “és imprescindible per al nostre futur millorar la forma en la qual produïm” i ha destacat que “la capacitat de competir no és ja el resultat de baixos costos sinó el resultat de la integració del talent, la creativitat, la innovació i el disseny de nous productes i processos”.

“Per això -ha continuat- hem fet una aposta clara i decidida per a donar suport a la utilització dels actius intangibles i del capital humà i de la innovació en els diferents sectors productius amb un conjunt de mesures de suport a la digitalització i el desenvolupament i consolidació de l’oferta de solucions digitals i d’electrònica avançada, mitjançant la posada en marxa de plataformes de col·laboració sostenibles entre empreses i agents generadors de coneixement”.

Climent ha realitzat aquestes declaracions a Castelló de la Plana en la inauguració del VI Worshop d’Economia Valenciana, una jornada que debatrà sobre el moment actual de l’economia valenciana i analitzarà el programa Next Generation UE, concretament, la directora general del Ivace, Júlia Company, participarà en una taula rodona centrada en la visió política dels Fons Next Generation.

En la trobada també intervenen la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco i el director general d’Economia Sostenible, José Vicente Soler.

En la seva intervenció, el conseller ha valorat la resiliència que està demostrant el sector industrial en l’actual conjuntura econòmica, “la qual cosa constitueix un excel·lent símptoma que apunta a unes condicions favorables per al rellançament i reactivació de l’economia”.

Climent ha fet especial esment al fet que l’any 2020 la lluita contra la pandèmia de la COVID-19 ha suposat per a la Generalitat una mobilització de recursos de gairebé 1.500 milions d’euros i ha subratllat que “des del primer moment es va actuar amb mesures econòmiques per a pal·liar la caiguda de rendes provocada per la paralització de l’activitat”.

Entre les iniciatives aprovades ha ressaltat l’acord social Alcem-ens, com a full de ruta per a la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana “que en l’àmbit de la Mesa d’Economia suposa, en aquests moments, uns recursos mobilitzats de 667 milions d’euros en un total de 158 accions agrupades en 35 línies estratègiques amb els objectius fixats en l’impuls de la responsabilitat social en el territori valencià”.

Així mateix, ha fet referència a la seva repercussió en el desenvolupament i consolidació “d’una economia innovadora, d’alt valor afegit, resilient, diversificada i arrelada en el territori mitjançant l’impuls d’una transició energètica justa, i de l’economia circular, l’economia verda, amb un comerç sostenible i de proximitat, l’impuls de la transformació digital de l’economia, així com la prevenció de la seguretat i la salut en el lloc de treball, formació, drets laborals i lluita contra l’economia submergida i la garantia d’un turisme sostenible i inclusiu”.

Rafa Climent ha detallat que, amb l’inici del present exercici 2021, es va posar en marxa el Pla Resistir, un paquet ambiciós d’ajudes amb una dotació de més de 500 milions d’euros que està permetent donar cobertura a 22.000 empreses, 44.000 persones autònomes i 136.000 persones treballadores dels sectors més vulnerables davant la pandèmia sanitària.

També ha recordat el Pla Resistir Plus, derivat de les previsions contingudes en el Reial decret llei 5/2021 de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19, amb més de 650 milions en ajudes directes a les empreses valencianes.

“Entenem que és necessari redirigir l’economia valenciana cap a un major augment de productivitat i valor afegit, oferint oportunitats a les persones joves i a les dones”, ha afegit al respecte.

Universitats

Durant la inauguració del Workshop d’economia valenciana, Climent s’ha referit al “important rol que exerceixen les universitats en la situació econòmica actual” i ha assegurat que “la Universitat és una institució que té un compromís sòlid, amb i per a la societat, i que cada vegada està més connectada i coordinada amb la resta dels agents de l’entorn socioeconòmic”.

Segons ha explicat el conseller, “per a l’economia i la societat valenciana és fonamental que les persones joves titulades universitàries tinguin cada vegada un major protagonisme en l’impuls i en la gestió dels projectes emprenedors més innovadors, inclosos també els d’àmbit social i mediambiental, perquè això afavorirà estratègies productives més intensives en coneixement, que han de ser la base per a un desenvolupament sostenible”.

“Per tant- ha continuat- hem d’accelerar les accions per a facilitar tant la transformació energètica com la digital i fer d’elles fonts per a avançar cap a un desenvolupament sostenible, ja que presenten enormes possibilitats per al desenvolupament de la nostra economia, pel seu important impacte positiu en termes de nous béns, serveis i innovacions, i en nous sectors, negocis i ocupacions”.

Finalment, Climent s’ha referit en els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’exercici 2022, “amb unes previsions que aconsegueixen els 30.000 milions d’euros i que estan cridats a jugar un paper importantíssim en el rellançament de l’economia valenciana, per a assegurar una sortida de la crisi justa, des del punt de vista social, amb més ocupació i de millor qualitat, i també des del punt de vista mediambiental”.

VI Workshop

El VI Workshop d’Economia Valenciana és una trobada organitzada per Lab d’Economia de la Fundació Nexe que tractarà la situació de l’economia valenciana i on s’abordarà un debat global sobre el programa d’ajudes europees Next Generation UE, amb la participació dels àmbits empresarial, institucional i acadèmic. Professionals de les tres àrees posaran en comú idees, opinions, actuacions, etc. que conviden als assistents a la reflexió.

Està obert a la participació d’especialistes, acadèmics i persones del món empresarial que puguin contribuir en el debat de la matèria, i en aquest sentit també s’ha fet una crida de comunicacions perquè aquelles persones interessades puguin participar en el congrés exposant-les, així com publicant les en el llibre d’actes que s’editarà posteriorment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací