Climent destaca que ‘la ‘Guia Asebec 4.0′ finançada pel Ivace impulsa la digitalització’ del sector ceràmic

626

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, acompanyat de la directora general del Ivace, Júlia Company, ha assistit a la presentació de la ‘Guia Asebec 4.0’ per al sector ceràmic desenvolupada per l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària Ceràmica (Asebec) i algunes de les seves empreses associades i finançada pel Ivace a través de fons Feder.

“Aquesta guia, única de moment en el mercat, té per objecte accelerar la transició del procés tradicional al digital a totes les empreses del sector no sols nacionals sinó internacionals, ha assenyalat Rafa Climent

La guia Asebec, que es pot descarregar a través de la web (consultar aquí) està sent traduïda a dos idiomes, detalla les tecnologies d’avantguarda aplicables a les empreses del sector i reuneix diferents solucions enfocades a facilitar la implantació de l’estratègia 4.0 en els processos de fabricació i en tota la cadena de valor.

A més, tota la informació que recull podrà ser utilitzada com a eina formativa, ajudant a crear llocs de treball qualificats, tan necessaris, en el sector.

Climent ha indicat que ” les empreses tenen a la seva disposició una eina molt útil per a moure’s en mercats cada vegada més competitius on la presa de decisions han de realitzar-se de la forma més correcta i amb la major rapidesa possible per a continuar mantenint la competitivitat a llarg termini.”

En aquest sentit, ha destacat que la guí “és fruit de l’experiència del ITC, la inquietud de Asebec per acostar noves tecnologies al sector i el compromís d’una administració que des del primer moment treballa perquè tot el teixit industrial, per petit que sigui, facin el salt a la indústria 4.0”.

Per part seva, el president de Asebec, Juan Vicente Bono, ha ressaltat la necessitat que “com més aviat millor les empreses de maquinària adoptin aquesta guia que resulta essencial per a abordar aquest canvi”.

En l’acte han estat presents el director de ITC/AICE, José Gustavo Mallol i membres de les directives de Ascer i de l’Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics.

Demostrador Indústria 4.0 del sector
La ‘Guia Asebec 4.0’ forma part el Demostrador Indústria 4.0 per al sector ceràmic dissenyat i creat pel ITC en col·laboració amb empreses del sector i finançat pel Ivace dins de la seva estratègia d’impulsar la transformació digital en tot el teixit productiu.
Aquest demostrador permetrà a les empreses disposar d’espai reals on veure la utilitat de les tecnologies d’última generació, com aplicar-les i els seus resultats.
En aquest procés de fomentar la “cultura digital” el paper dels centres tecnològics de la Comunitat ha estat clau per la seva experiència i coneixements.
“Les empreses-ha ressaltat Rafa Climent- necessiten que el capital intel·lectual i la qualitat humana de l’equip que integren els centres tecnològics s’aliï amb elles per a aconseguir avançar”.

Detalls de la ‘Guia Asebec 4.0’

La implantació de la Indústria 4.0 pot ajudar l’empresa a reduir d’una forma dràstica els temps que transcorren entre problemàtiques plantejades perquè pot desplegar una sèrie de tecnologies habilitadores que ofereixen informació rellevant i accessible, eliminant el que es diu ‘illes d’informació’.

La guia descriu amb detall tant els problemes d’origen com el plantejament de les accions necessàries oferint una sèrie de dades rellevants per a produir més, millor, amb major qualitat i en menor temps.

En tot cas, per a això és necessari incorporar nous enfocaments en l’estructura i cultura organitzativa de les companyies amb la finalitat d’estar preparades per als continus canvis associats a la transformació.

Actualment ja existeixen màquines capaces de treballar de manera autònoma que reporten en temps real informació sobre el seu estat de funcionament.

Aquesta informació es pot processar i preveure fallades, avaries o contratemps que podem anticipar, reduint els temps de resposta i millorant el rendiment de les plantes de fabricació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací