Climent destaca la labor de Fepeval en el desenvolupament de la Llei d’Àrees Industrials

393

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat la important labor de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, “en el desenvolupament de la Llei d’Àrees Industrials i en la constitució de les Entitats de Gestió i Modernització als Parcs Empresarials de la Comunitat”.

“Per això -ha continuat- des del Ivace continuarem donant suport a l’esforç i treball de Fepeval amb un nou conveni en aquest exercici 2021 que comptarà amb un pressupost de 50.000 euros, enfront dels 30.000 actuals”.

Climent ha realitzat aquestes declaracions durant la seva intervenció en el seminari web per a donar a conèixer els resultats de la segona enquesta de Fepeval ‘Perspectives econòmiques i nous desafiaments davant el COVID-19’, centrada en l’impacte de la pandèmia als parcs empresarials, el coneixement de les empreses sobre les Entitats de Gestió i Modernització, (EGM), i les Comunitats Energètiques Locals, (CEL). La presentació ha comptat amb la participació de la directora general del Ivace, Júlia Company.

Aquesta enquesta és una de les accions que s’emmarca en el conveni de col·laboració entre el Ivace i Fepeval corresponent a l’exercici 2020 per a donar a conèixer la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat.

Tal com ha destacat el conseller d’Economia, les conclusions d’aquesta enquesta “ens permeten conèixer l’opinió i valoracions del teixit empresarial valencià respecte a eines que des de la Conselleria i el Ivace estem desenvolupant per a impulsar els Parcs Empresarials, com les Entitats de Gestió i Modernització i les Comunitats Energètiques Locals”.

El conseller ha destacat els avantatges de la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, aprovada per les Corts al maig de 2018, “que respon a una demanda històrica del sector”.

“Aquesta normativa -ha continuat- és pionera, un referent nacional i facilita mecanismes per a sumar i desenvolupar actuacions conjuntes, com les Entitats de Gestió i Modernització així com la classificació de les àrees industrials per categories segons els seus serveis i dotacions que des del Ivace ja estem implementant”.

D’aquesta manera, ha assenyalat que els polígons industrials “funcionen millor amb un ens gestor com les EGM per a poder millorar els seus serveis i infraestructures i fer-los més competitius i atractius per a la implantació de nous projectes i noves inversions i beneficiar, al seu torn, a les empreses ja instal·lades”.

Comunitats Energètiques Locals

Durant la seva intervenció, el titular d’Economia Sostenible ha assegurat que les comunitats energètiques locals “poden contribuir plenament a la descentralització i democratització dels sistemes energètics i fomentar un desenvolupament econòmic i social sostenible a nivell local”.

Per a Climent “són un element clau en la transformació del model energètic, ja que persegueixen fins no sols econòmics, sinó també fomentar la participació ciutadana, la utilització de les cadenes de subministrament locals i brindar oportunitats d’ocupació, mantenint el valor de la generació de l’energia dins de la població local”.

“Per tot això, des del Ivace estem liderant les accions per a aconseguir el seu desenvolupament i implantació massiva en el nostre territori”, ha conclòs.

Protagonisme Parcs Empresarials

Durant la seva intervenció en la clausura del seminari web, la directora general del Ivace, Júlia Company, ha manifestat que actualment ens enfrontem a un nou escenari econòmic marcat per la COVID-19 en el qual els parcs empresarials cobren un especial protagonisme.

“Són espais clau per a l’economia dels nostres municipis i comarques, en ells se situen les empreses que generen ocupació i contribueixen a generar riquesa i creixement econòmic”. “Per això -ha explicat- deuen i han de ser element clau en la recuperació i la reactivació de l’economia i han de ser entorns altament competitius i d’alta qualificació”.

Així mateix, ha recordat la importància d’accions que s’estan impulsant des del Ivace “com la digitalització, l’economia circular que és un element fonamental per a la competitivitat de les nostres empreses en l’escenari econòmic post-COVID i la participació i col·laboració entre les indústries”.

Respecte a les Comunitats Energètiques Locals, Company ha assenyalat que “es tracta d’una figura completament nova que l’any passat des del Ivace vam posar en marxa d’una línia específica d’ajudes dirigida les comunitats energètiques i que continuarem treballant per a incorporar-la a les àrees empresarials”.

Segona enquesta impacto COVID-19

Després de l’èxit de la primera enquesta realitzada a l’abril de 2020, Fepeval, en col·laboració amb KPI SegurInter i la subvenció del Ivace, ha realitzat un segon qüestionari durant el període comprès entre el 12 de novembre i el 31 de desembre de 2020, sobre l’evolució de l’impacte empresarial que està causant la COVID-19 en les empreses.

En aquesta ocasió, l’enquesta ‘Perspectives econòmiques i nous desafiaments davant el COVID-19’ ha comptat amb la participació de prop de 400 empreses de la Comunitat per a donar a conèixer quin és l’impacte que encara estan sofrint, quines mesures estan adoptant per a sobreviure, les dificultats que continuen trobant i la seva opinió sobre les possibles mesures que les administracions públiques puguin adoptar.

Els resultats mostren una millora, ja que segons l’estudi la facturació de les empreses s’ha contret un 11,96% enfront d’un 54,75% de la primera enquesta. Així mateix, les plantilles s’han reduït en un 7,11%, enfront del 15,59% anterior.

L’enquesta consta de set blocs temàtics. El Bloc 1 està centrat en la tipologia de les empreses enquestades (activitat, clúster industrial, facturació i plantilla). El segon bloc aborda l’impacte de la crisi provocada per la COVID-19 en inversions,la rendibilitat i la liquiditat de l’empresa.

El Bloc 3 fa referència a les mesures que les empresàries i empresaris hauran d’aplicar en els pròxims mesos com la millora de processos per a augmentar la productivitat, processos de transformació digital i desenvolupament de nous productes i serveis.

De la mateixa manera, el Bloc 4 abasta les valoracions del sector empresarial respecte als serveis de l’associació o entitat, així com la importància de les accions de les Administracions Públiques.

El cinquè bloc se centra en els canals de venda ‘en línia’, el Bloc 6 en el coneixement per part de les empreses de les Entitats de Gestió i Modernització i el Bloc 7 en les Comunitats Energètiques Locals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací