Climent asegura que Economia invertirá 443 milions en 2020 als sectors productius i la creació de treball

657

El conseller ha comparegut avui a la comissió de l’àrea i ha informat dels principals apartats que vertebraran la inversió durant l’exercici

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat que els Pressupostos de 2020 de la Conselleria arriben als 443,9 milions d’euros, (0,9% més que en 2018), “per posar el focus en els nostres sectors productius, la innovació en pimes, una indústria digitalitzada i la creació d’ocupació”.
“Amb ells -ha continuat- busquem donar estabilitat, continuïtat i confiança als agents econòmics i les empreses, així com donar resposta a les persones que busquen un lloc de treball o bé iniciar una activitat emprenedora”.

Climent ha comparegut aquest dimarts davant la Comissió d’Economia de Les Corts per a donar compte dels pressupostos per a l’any vinent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i dels seus ens dependents.

El conseller ha explicat que, en el primer pressupost elaborat dins de la X Legislatura, “hem de continuar l’impuls de les polítiques ja aplicades que han de donar vol a la transformació de la nostra economia cap a una economia del coneixement”.

Climent ha desgranat els eixos i actuacions de la Conselleria per al 2020 on destaca l’aposta per la indústria i la política industrial amb una dotació de 172 milions d’euros per a projectes com la tercera fase d’implementació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (35 milions d’euros), amb la incorporació del sector de l’energia com destinatari i el reforç del teixit associatiu industrial amb un increment de l’11%.

Ivace: 150,4 milions

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), comptarà en 2020 amb 150,4 milions d’euros per a les àrees d’energia, innovació, parcs empresarials i internacionalització.

D’aquesta manera, en matèria d’energia, Climent ha destacat la dotació de 18,1 milions d’euros per a ajudes i incentius i que té com a principal referent el Pla d’Energia Sostenible de la Comunitat Valenciana 2020. “En aquesta àrea continuem apostant pel foment de les energies renovables fins arribar als 2,5 milions d’euros (+25%) on destaca la novetat del finançament de les comunitats energètiques locals”.

Altres actuacions són els plans d’eficiència energètica, les infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics, les ajudes a la mobilitat sostenible i el foment de les energies renovables i l’autoconsum.

Quant a les principals àrees d’actuació d’innovació, el titular d’Economia ha subratllat el suport als projectes de R+D+i Empresarial que compta amb 23,1 milions d’euros (+8%) i el llançament d’una nova actuació per impulsar el desenvolupament de noves solucions innovadores de joves empreses TEIC.

“Amb la finalitat de reforçar els resultats de l’atenció que els Instituts Tecnològics presten a les pimes i a l’aportació d’excel·lència en 2020 es comptarà amb una dotació de 48,07 milions d’euros”, ha afegit.

En matèria de sòl industrial, Rafa Climent ha subratllat “la continuïtat de les ajudes per a la millora dels espais industrials i la finalització de polígons inacabats amb un total de 32,6 milions d’euros”. En aquest sentit, ha assegurat que la novetat per a 2020 és una nova línia d’ajudes per a la generació d’energia en els Parcs Empresarials amb una dotació de cinc milions d’euros.

Pel que fa a la internacionalització, el conseller ha assegurat que el comerç exterior “és altre del motors claus de la nostra economia, per això destinarem 19,7 milions d’euros (+1,8%)”. En aquest sentit, ha subratllat accions per al suport a la promoció exterior de les empreses, la xarxa d’atenció exterior, el Programa Go Global i la signatura d’un conveni amb l’Associació ‘València, Capital del Disseny’.

Benestar laboral: 25,6 milions

Les polítiques per a millorar les condicions de treball i el benestar laboral compten amb un pressupost per a l’any vinent de 25,6 milions d’euros per a desenvolupar actuacions com l’Observatori Valencià de Treball Decent, el Pla de Garantia Social i Digna i programes de prevenció de riscos laborals amb perspectiva de gènere.

Així mateix, per a millorar la prevenció de la sinistralitat laboral i la promoció de la seguretat i la salut en el treball, que executa l’Invassat, es destinaran un total d’11,2 milions d’euros.

Economia Sostenible i Emprenedoria

En matèria d’Economia Sostenible, Climent ha destacat les ajudes a projectes d’economia sostenible que experimenten un increment del 46,3% en el seu pressupost, així com un nou conveni amb l’Associació Valenciana de l’Economia del Bé Comú, els Primers Premis d’Economia Sostenible i la continuïtat de les càtedres d’Empresa i Humanisme, d’Economia del Bé Comú, d’Economia Feminista, d’Economia Valenciana i d’Economia Blava.

Les actuacions d’emprenedoria i cooperativisme comptaran amb un pressupost d’11,5 milions d’euros. Climent ha desglossat iniciatives com la Promoció d’Emprenedors, Cooperativisme i Economia Social, el Campus de l’Emprenedor Innovador, el Pla Fem Relleu i el suport a l’Associació Valenciana d’Start-Ups i de l’emprenedoria en l’àmbit rural.

Comerç, Artesania i Consum: 45,4 milions

En 2020, les accions de la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum disposaran d’un pressupost de 45,4 milions d’euros i es centraran en quatre actuacions d’especial rellevància com són Emprenem Comerç, Avalem Comerç, Avalem Artesania i el Pla d’Impuls a la Digitalització del Comerç amb la finalitat de reforçar el comerç de proximitat, fomentar l’artesania i impulsar el comerç electrònic.

A més, es desenvoluparà el Programa d’Àrees Urbanes d’Excel·lència Comercial, la Xarxa AFIC es reforçarà amb un 25% d’increment en el pressupost, l’impuls al Programa de Millora de l’Entorn Urbà i Equipaments Comercials i el suport a IFA i Fira València.

Labora: 356 milions

Pel que fa a Labora, el titular d’Economia ha afirmat que es continuarà “promovent un model de servei públic d’ocupació centrat en les persones amb l’objectiu d’avançar cap a un nou model més obert, flexible, dinàmic, pròxim, amb ocupacions i salaris dignes amb un pressupost de 356 milions d’euros que representen un augment del 7%”.
D’aquesta manera, ha detallat actuacions com Avalem Joves, Avalem Territori, Avalem Experiència, els programes de formació per a persones aturades i ocupades així com la realització d’accions formatives dirigides preferentment a aturats en matèria d’I+D+i en els Instituts Tecnològics.

En matèria d’inserció laboral destaquen les accions d’orientació per a persones desocupades de llarga durada, els itineraris d’inserció dirigits a persones amb especial dificultat d’inserció i els plans i programes de suport a l’ocupació en sectors productius.

Per a finalitzar, el conseller ha ressaltat l’aposta de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per l’econovida on les persones i el territori “són el centre de totes les nostres decisions”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací