Castelló aprova per majoria el pressupost de 2021 que ascendeix a 193,8 milions d’euros

448

El govern tomba totes les esmenes de l’oposició, que tampoc reben el suport dels seus propis companys 

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat amb la majoria de l’equip de Govern, PSOE, Compromís i Podem el pressupost municipal per al present exercici 2021. L’acord de Fadrell també ha tombat totes les esmenes presentades per l’oposició: 1 a la totalitat de VOX, 1 a la totalitat de PP, i 17 parcials de Ciutadans. En aquest cas, els altres grups de l’oposició tampoc s’han donat suport entre si, i han respost amb l’abstenció. El Govern presumeix de pressupost estable i progressista mentre l’oposició ho qualifica d’estar fora de la realitat d’esquena als ciutadans.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

I per fi es van aprovar els pressupostos de Castelló de 2021 i, com en el 2020, amb un retard de quasi 8 mesos. Aqueix podria haver sigut el resum del ple d’avui, si no fora perquè els pressupostos sol eren una part ínfima del contingut d’una llarguíssima sessió que, a més, va començar amb el ressò de les treballadores del SAD de Castelló.

Afortunadament, la reforma del saló de plens, però sobretot, de les seues finestres, que ara porten doble acristalament, esmorteïa parcialment la protesta que es desenvolupava al carrer.

Les treballadores del SAD, molt, molt enfadades, només demanaven el que era seu al govern municipal: el reconeixement del deute que l’entitat municipal té contreta amb la seua empresa i que provocarà que no cobren els seus salaris.

I encara que esmorteït, les sirenes, les xiuletades, els crits, les consignes arribaven amb claredat fins al saló de plens i fins eren arreplegats pel sistema d’enregistrament del ple, que s’emetia per internet, quan s’obria el micròfon dels intervinents.

La situació no podia ser més tibant, i l’alcaldessa semblava molt nerviosa.

Per centrar aquesta crònica en els pressupostos, que ja de per si donarien per a escriure un llibre, el procediment adoptat va ser el següent, similar al d’anys anteriors: primera intervenció per a presentar el pressupost, que en aquesta ocasió ha sigut realitzat pel regidor d’Hisenda, David Donate. A continuació, es realitzava el debat, en el qual, com és costum, han intervingut tots els grups municipals amb representació. La novetat, si es vol, des del 2015, és que el govern municipal no és majoritari i està integrat per diverses forces polítiques. Però no durant els vint-i-quatre anys anteriors en els quals el PP va governar amb majoria absoluta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací