Castelló presenta el ‘mapa de la salut’ per a mostrar els recursos disponibles per al benestar

En el document es poden trobar 160 punts, públics i privats, amb 321 activitats relacionades amb els hàbits saludables

1439

ActualitatDiària

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha presentat aquest matí en l’Ajuntament un mapa de la salut de Castelló que el seu objectiu és fer visibles, accessibles i oferir a la població els recursos que disposa la ciutat per a millorar el seu benestar i en el qual han participat de forma coordinada quasi totes les àrees municipals, així com diverses entitats, associacions i institucions.

Marco, acompanyada de la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha destacat que aquest mapa de salut “ja està disponible en la web del Ministeri de Sanitat i en la web municipal de l’Ajuntament, en un document on es poden trobar 160 punts, públics i privats, amb 321 activitats relacionades amb l’activitat física, l’alimentació o el benestar emocional”.

En aquest sentit, l’alcaldessa també ha subratllat que “Castelló és pionera en aquesta iniciativa entre les capitals de província valencianes, ja que en proporció al nombre d’habitants que té cada ciutat ha sigut la que més ha aportat al mapa de la salut en l’àmbit de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha incidit que “la política, i est és un exemple, és clau per a saber transformar, modificar i dissenyar nous espais que milloren la nostra vida diària, en transport públic, jardins, carril bici, jocs esportius, rutes accessibles, actuacions en educació per a la promoció de la salut com a hàbits de consum”.

Finalment, Marco ha ressaltat que “volem per a Castelló una ciutat per a i per les persones, ordenada, centrada en la seua qualitat de vida i de gaudi de la seua ciutadania”.

Per la seua banda, la regidora de Salut Pública ha explicat que el mapa de salut de Castelló se situa dins del Pla Estratègic de la Salut de Castelló, d’acord a l’adhesió de l’Ajuntament de la capital de la Plana a l’estratègia del Ministeri de Sanitat per a la promoció de la salut i prevenció en el sistema nacional de salut.

Ribera ha manifestat que “es tracta un document dinàmic que visibilitza recursos i activitats que contribueixen a la salut i benestar en els municipis adherits” i el cas concret de Castelló “anirem incorporant els nous recursos que anem creant”. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací