Actualitat Diària
La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha inclòs la metodologia de treball de la Comissió d’Hisenda i Desenvolupament Econòmic, una de les adscrites al Consell de la Ciutat de Castelló, com a exemple de bones pràctiques en el seu portal institucional per a la resta de municipis. El regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha subratllat que aquesta incorporació “suposa el reconeixement a la labor d’aquesta comissió i a la seua contribució als pressupostos a través d’un panell de propostes que inspiren els eixos centrals de les polítiques públiques”.
La Comissió d’Hisenda i Desenvolupament Econòmic està integrada per representants de diferents organitzacions socials i econòmiques de la ciutat “davant les quals el govern municipal rendeix comptes respecte a la translació als pressupostos de les diferents propostes que s’han anat fent”, ha afegit l’edil, qui ha destacat que la metodologia seguida per l’Ajuntament de Castelló en aquest panell de propostes ha merescut el reconeixement de la Federació”.
En aquest sentit, cal destacar que la FVMP ha incorporat a la seua borsa de bones pràctiques per a compartir amb la resta de municipis els criteris i recomanacions al pressupost municipal d’aquesta comissió de treball adscrita al Consell Social de la Ciutat. Així, el portal institucional arreplega la descripció de la metodologia d’aquest grup de treball amb el qual “l’Ajuntament de Castelló reforça la participació ciutadana en l’elaboració dels pressupostos”, ha subratllat el regidor de Gestió Municipal.
La fitxa com a exemple de bones pràctiques arreplega la descripció de la metodologia de treball de la Comissió d’Hisenda i Desenvolupament Econòmic, que es desembolica principalment d’abril a juliol a partir d’una metodologia participativa que fa possible obtenir conclusions legitimades a través del consens. Aquest mètode de treball inclou diverses fases que arranquen amb l’avaluació de les recomanacions que es van fer per a l’elaboració del pressupost de l’exercici anterior.
Partint d’aquesta anàlisi, els seus integrants revisen, actualitzen i amplien amb noves accions els objectius generals i específics del document del passat exercici. El següent pas és seleccionar i prioritzar les actuacions a incloure en el document establint un termini perquè tots els participants realitzen les propostes, que conclouen amb la incorporació de noves accions consensuades, donant lloc al text definitiu –el panell de recomanacions- que ha de guiar l’elaboració del pressupost.
L’edil Antonio Lorenzo s’ha sumat al reconeixement de la FVMP i ha destacat la importància de comptar amb la implicació d’entitats i col·lectius ciutadans, així com del personal municipal, per a afrontar els desafiaments que afronten els governs locals “a través d’una via de col·laboració, reflexió i pensament que permet aportar idees i avaluar la seua posada en pràctica”.