Cantó (C’s) proposa crear un telèfon ‘112 Habitatge’ per a denunciar casos d’okupació il·legal

771

Actualitat Diària

El coordinador autonòmic de Ciutadans (Cs) en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha proposat posar en marxa un telèfon ‘112 Habitatge’ per a denunciar de manera anònima possibles casos d’ocupació il·legal i oferir atenció a les víctimes.

“El fenomen de l’ocupació ha crescut un 40 per cent en els últims anys en la Comunitat Valenciana i requereix de solucions urgents”, ha manifestat Cantó, qui ha enlletgit al vicepresident del Consell, Rubén Martínez Dalmau, que “no construïsca ni un sol habitatge públic però tampoc faça res per acabar amb aquest problema”. “Mentrestant, el Consell permet que quasi 1.400 habitatges del parc públic valencià estiguen ocupades, impedint l’accés a un habitatge digne a qui sí que el necessita veritablement i sí que compleix amb els requisits legals per a això”, ha subratllat.

Cantó s’ha pronunciat així en una visita a la localitat de Borriana, en la qual, al costat dels diputats autonòmics Mamen Peris i Eduardo del Pou i la portaveu de Cs en el municipi, María Jesús Sanchís, s’ha reunit amb veïns afectats per l’ocupació. A més, el síndic de Cs ha plantejat “canviar la normativa corresponent” perquè “les persones que ocupen un habitatge de manera il·legal no puguen accedir a ajudes socials ni a pisos de protecció oficial”.

Peris, per part seua, ha explicat que la Proposició No de Llei (PNL) de Cs també inclou “crear una oficina virtual on els valencians puguen sol·licitar informació i ajuda en cas de vulnerabilitat en qüestió d’habitatge” i ha instat a Dalmau a “deixar de crear nous quiosquets” i a “posar-se a treballar per rehabilitar el parc públic d’habitatge i donar solució residencial de manera regular als qui més ho necessiten en la Comunitat Valenciana”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací