CaixaBank emet un nou bo social de 1.000 milions per a finançar préstecs

256

És el cinqué bo social i l’onzé bo lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Actualitat Diària

CaixaBank ha col·locat un bo social, en format sènior no preferent, de 1.000 milions d’euros. L’objectiu d’aquest bo és finançar activitats i projectes que contribuïsquen a lluitar contra la pobresa, impulsar l’educació i el benestar i fomentar el desenvolupament econòmic i social en les zones més desfavorides d’Espanya. D’aquesta manera, l’emissió dona suport als ODS número 1, 3, 4 i 8 de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El bo té un venciment de 4 anys amb opció d’amortització anticipada en el tercer any per part de l’emissor i ha comptat amb una demanda superior als 1.750 milions d’euros, amb prop de 125 inversors institucionals.

El preu s’ha fixat en 150 punts bàsics sobre el midswap, 20 pbs per davall del preu inicial gràcies a l’alta demanda obtinguda. El cupó ha quedat establit en el 4,625%. També s’ha convertit en la primera emissió social d’una entitat espanyola en el mercat Euro en 2023.

Les entitats encarregades de la col·locació han sigut CaixaBank, Commerzbank, Crédit Agricole CIB, HSBC i Natixis.

Cinc bons socials i sis bons verds

Aquest és el cinqué bo social que emet CaixaBank i sumant els sis bons verds emesos pel banc, es converteix en l’onzé bo sota el marc d’emissió de bons lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible que l’entitat va publicar en 2019 i va actualitzar al novembre 2022.

D’aquesta manera, CaixaBank continua reforçant la seua condició d’entitat líder en emissions ESG (Ambiental, Social i de Governança per les seues sigles en anglés) i referent en banca sostenible. CaixaBank és el major emissor europeu de bons en format ESG. En l’actualitat compta amb un total de 10.000 milions d’euros i 500 milions de lliures esterlines en emissions ESG vives en mercat.

CaixaBank va ser el primer banc espanyol a emetre un bo social en suport dels ODS de l’ONU al setembre de 2019. Des de llavors, CaixaBank ha emés de manera recurrent una emissió social a l’any, mostrant així el compromís social de l’entitat: juliol de 2020 (Social COVID-19), maig de 2021, gener de 2022 i maig de 2023. Amb l’emissió de hui, el nominal col·locat en mercat en format social aconsegueix els 5.000 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací