Borriana obri els sobres amb les propostes de les 14 empreses que opten al concurs d’idees per a l’adequació del centre urbà

731

Actualitat Diària

L’Ajuntament ha constituït el jurat i ha obert els sobres de les propostes que han presentat les 14 empreses que opten al concurs d’idees per a l’ordenació, adequació i disseny urbà del centre històric de la ciutat de Borriana, segons ha assenyalat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis.

De moment, el Consistori ha examinat els panells gràfics descriptius, començant així la fase de valoració de les memòries, i en el termini màxim de dos mesos se sabrà la decisió del jurat, amb el dictamen raonat de l’elecció. Els projectes seran estimats en funció de la seua “qualitat”, des de “l’interès espacial i urbà de les propostes i el compliment del programa de necessitats”, ha precisat el regidor d’Urbanisme.

Així mateix, ha indicat que en la seua avaluació també es considerarà “la integritat i coherència constructiva de la proposta, la posada en valor de l’espai públic, la qualitat de la imatge de l’edificació i el seu entorn, viabilitat i funcionalitat tècnica, així com la justificació econòmica de la solució”.

Els 14 projectes que opten al concurs s’han presentat amb els lemes: Buris Ana, Escenaris Paral·lels, La Tradició Innnovada, Ull de la Vila, Palimpset, Àgora Tres, Pla Tònic, Co-Places, Holy’stic Borriana, Escriptori Urbà, Dos i Una, Medina Alhadra, TPN i Coentor Programàtica.

Amb el pagament del premi, la dotació econòmica del qual és de 22.500 euros que es repartiran a parts iguals entre un màxim de tres propostes guanyadores, l’Ajuntament adquirirà “plena disponibilitat per a, en un futur, desenvolupar o contractar la redacció d’un projecte a partir de les idees desenvolupades en els treballs guanyadors”.

A més, el Consistori podrà proposar, durant la redacció definitiva del projecte que desenvolupe les idees guanyadores, la introducció de les modificacions que considere oportunes per a “aconseguir una major adequació de l’objecte de l’actuació a les necessitats reals del municipi, sempre que no modifique substancialment les idees guanyadores del concurs”, ha precisat.

Aquesta actuació està cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, en el Pla d’Implementació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat en l’Àrea Urbana de Borriana (EDUSI).

Arnandis ha explicat que, a títol orientatiu, el pressupost estimat de l’obra a considerar quan es desenvolupen les idees oscil·la entre 7.000.000 i 10.000.000 d’euros, IVA no inclòs. En aquest pressupost, ha assenyalat, s’inclouen les partides d’execució, material de la proposta, percentatges aplicables de benefici industrial i despeses generals, honoraris de projectes i direcció d’obres, estudis sectorials, de seguretat i salut, geotècnic, topogràfic, entre d’altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací