Bonig (PP) proposa al Consell reduir els impostos a l’hosteleria i ajudes directes al sector

439

Actualitat Diària

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat una sèrie de propostes per a millorar l’agònica situació de l’hostaleria com reduir impostos proporcionals i ajudes directes en lloc de préstecs.

La presidenta popular ha mantingut una reunió amb representants de la Federació d’Hostaleria de la Comunitat Valenciana davant la complicada situació del sector. “Estan travessant una situació dura i dramàtica, farts dels anuncis de Puig que no serveixen per a res”.

Isabel Bonig ha demanat “baixada de l’IVA del 21 al 4% per al turisme i l’hostaleria mentre continuï la situació; reducció proporcional dels impostos amb una modificació legislativa per a aquests casos excepcionals. Si hi ha una reducció d’horaris i aforament, els impostos també haurien de ser proporcionals. En lloc d’això, pugen les quotes als autònoms i puja la llum un 27%. En tercer lloc, un pla específic amb ajudes directes als autònoms i les pimes de la Comunitat Valenciana amb balanços positius en 2019. No amb més crèdits de l’IVF i de l’ICO que no serveixen per a res. Si tanquen ha de tenir ajudes, no més préstecs”.

En quart lloc es proposa la creació d’un grup de funcionaris exclusivament perquè les pimes puguin tenir fil directe per a tractar les subvencions i l’eliminació de burocràcia perquè en aquests moments les ajudes no arriben, tramitar-les és una jungla i els préstecs són a retornar, després no solucionen res.

Per a la líder popular, “l’hostaleria llança un crit enfront de l’abandó del seu govern. Nosaltres tenim un pla concret, les mesures adequades i els mitjans sobre la manera d’executar-lo.

Suport al personal sanitari

Bonig ha mostrat el seu ple suport al personal sanitari davant les dures setmanes que els esperen. “El personal sanitari sap que està sol i abandonat per un govern que els ha mentit i els ha fallat. Les mesures restrictives adoptades no van acompanyades de mesures sanitàries. Les mesures restrictives sense gestió sanitària no serveixen de res. Al col·lapse de l’atenció primària ara cal sumar el dels hospitals que estan desbordats. No sols hi ha covid sinó altres malalties”.

La presidenta popular ha indicat que “les dades demostren que van cames ajudeu-me en la lluita contra la pandèmia i no tenen pla ni A, ni B, ni C. No hi ha cap pla. Ho hem vist amb la cavalcada de reis, amb la volta a la universitat, amb la falta d’informació als alcaldes… Han fallat els gestors. No pot ser que cadascun digui una cosa i no facin res. La gent vol serietat i no s’entén que no es facin test d’antígens en les farmàcies. Encara recordem que no volien fer test massius perquè donaria la sensació de falsa seguretat… així ens va”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací