Bonig i Catalá defensen “el bilingüisme cordial” i la llibertat educativa enfront de la Llei Celaá

426

Actualitat Diària

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha defensat “el bilingüisme cordial i la llibertat educativa enfront de la Llei Celaá” i ha advertit que “Puig pretén expulsar el castellà de l’ensenyament valencià”.

Bonig i la presidenta local del PP València María José Catalá han acudit a la seu del PP de València per a signar el manifest de la Mesa per la Llibertat en defensa de la llibertat i demanar la paralització de la llei.

La presidenta popular ha manifestat que “aquesta reforma de la Llei suposa la derogació de l’educació especial i acabar amb els centres especials d’educació, un ensenyament vital per a uns nens amb un dèficit que requereixen una atenció especialitzada i professional. També és una llei que ataca a l’alta inspecció en atacar la seva independència i professionalitat”.

Isabel Bonig ha advertit que “aquí ja coneixem des de fa quatre anys el full de ruta d’aquesta esquerra que vol separar i dividir. La Comunitat Valenciana ha estat el laboratori de l’esquerra per a posar en marxa una reforma dels qui volen utilitzar l’educació com a element d’enginyeria social i la llengua com a element de confrontació”.

Bonig ha recordat que “Puig ja acumula 42 sentències en contra de la seva política lingüística i educativa per l’eliminació de la demanda social en l’elecció de centre escolar i de triar llengua. Els tribunals li ho van parar per a evitar l’arbitrarietat del seu govern. L’expulsió del castellà com a llengua vehicular es va fer en aquesta Comunitat i el parem en els tribunals gràcies al PP que va interposar els recursos perquè el castellà i el valencià coexistissin amb total llibertat. A més, també aconseguim parar el decret sobre usos administratius del valencià, el requisit lingüístic o la creació de l’oficina lingüística”.

Isabel Bonig ha indicat que “Puig està enganyant i, juntament amb Compromís, pretén expulsar al castellà de l’ensenyament. Demanem que es respecti el dret de les zones castellà parlants a poder expressar la seva valencianía també en castellà. Que les dues llengües cooficials es puguin emprar de manera indistinta”.

La líder popular ha assenyalat que “el PP és el partit de la defensa del bilingüisme cordial entre el castellà i el valencià, de defensa de l’educació concertada que també és pública, i l’educació pública, de l’educació especial, de la defensa de la professional i independència de la inspecció. Per això continuarem batallant i recorrerem la llei davant el Constitucional com ja ha anunciat Pablo Casado i com el PPCV ha fet aquí amb les sentències que han desmuntat les mentides de Puig”.

Finalment, Bonig ha assenyalat que “aquesta llei s’ha de parar. Requereix de consens, participació i diàleg, cosa que emmalalteix tant a nivell nacional com a nivell educatiu en la Comunitat Valenciana”.

Per part seva, María José Catalá, ha assenyalat que la reforma de la llei “restringeix la llibertat dels pares en l’educació dels seus fills i atenta contra pluralitat del nostre sistema educatiu, atacant al model d’educació concertada – àmpliament recolzada per les famílies del nostre país- i trencant la complementarietat de xarxes recollida en la Constitució”.

“Davant els atacs a la llibertat dels pares per a triar els centres educatius en els quals es formin els seus fills, i davant la voluntat política d’acabar amb l’educació concertada, no podem romandre impassibles, i hem de mostrar obertament el nostre total suport a les AMPAs, a les associacions de col·legis concertats, a la Mesa de l’Educació en Llibertat i a la plataforma Més Plurals, Més Lliures i Més Iguals, en el seu defensa d’un model educatiu que només a València ciutat suposa més del 50% de l’oferta triada pels valencians” , ha destacat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací