Bonig denuncia que Puig i els alts càrrecs del Consell es pujen el sou “en mig de la crisi”

421

Actualitat Diària

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha denunciat avui que el President de la Generalitat, Ximo Puig, i els alts càrrecs i assessors del Consell “es pugen el sou enmig de la crisi social i econòmica provocada pel Covid”.

“En el pressupost de l’any que ve Puig i els seus 330 alts càrrecs es pugen el sou un 2%, 271.000 € i a més hi ha una reserva de 0,9% si al final s’aprova el Pressupost General de l’Estat”, ha explicat Bonig. La presidenta del PPCV ha criticat que en CCAA com Balears, Andalusia, Madrid, Canàries, Aragó i Cantàbria “aquesta pujada es congelarà, però Puig, sense portar-lo a taula de negociació, té un apartat per a pujar-se el sou, tenint el Govern més nombrós de la història de la Comunitat Valenciana, uns diners que podria anar destinat a pal·liar els danys del camp, l’agricultura, els comerciants o els efectes de les últimes pluges”.

Bonig ha assenyalat que aquesta pujada de sou és “inaudita” per la situació econòmica derivada del Covid que sofreix la Comunitat Valenciana, i ha recordat, així mateix, que Puig “ha augmentat 724 milions d’euros el sector públic des que governa i hi ha més organismes”. “Això és inadmissible, i el PP presentarà en les esmenes als pressupostos que es retirin aquestes línies de pujada de sou a alts càrrecs i es destinin a línies nominatives per a hostaleria, restauració i oci nocturn”.

D’altra banda, Bonig s’ha referit al “vergonyós espectacle” protagonitzat per membres del Consell del Botànic arran dels Pressupostos de la Generalitat del pròxim any i de les mesures Covid, i ha demanat a Puig que “deixi d’estar amagat i doni un cop en la taula”.

“Baralla de bar”

“Mentre creixen les cues de la fam, mentre l’hostaleria està agonitzant i l’oci nocturn, restauració i turisme s’estan queixant de la nefasta gestió de la Generalitat, mentre les UCIs de la Comunitat Valenciana estan col·lapsades i el personal sanitari la hi juga tots els dies, Mata i Oltra estaven enredats en una baralla de bar via Twitter i no pot ser que el president de la Generalitat no els cridés a capítol”.

“El poble valencià no mereix un President que estigui més pendent de com salvar la seva butaca que de les necessitats dels cinc milions de ciutadans. Ja està bé. Per això el PPCV ha presentat aquestes dues esmenes a la totalitat (PGE i Acompanyament), presentarem parcials i sol·licitem la devolució del pressupost, perquè el pressupost que es va aprovar en el ple del Consell 30 d’octubre i que va entrar en Les Corts no és el pressupost que després s’ha presentat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací