Bonig demana a Puig liquiditat per al turisme i que reclami a Sánchez una baixada d’impostos

384

Actualitat Diària

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha demanat avui al President de la Generalitat, Ximo Puig, liquiditat per a reflotar el sector turístic i que reclami al Govern d’Espanya “una baixada d’impostos, baixada de l’IVA, un ajornament del pagament d’impostos i ajudes en vena”.

Bonig s’ha pronunciat així a Benidorm, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde de la localitat, Toni Pérez, i representants de la patronal hotelera Hosbec. La presidenta del PPCV ha ressaltat la importància d’un sector que representa el 14% del PIB, que genera milers d’ocupacions “i que necessita un pla estratègic d’ajudes directes”.

Bonig ha afirmat que no es pot fiar la recuperació del sector “a les ajudes que el Govern va donar aquest estiu i que només van arribar a Benidorm i a Gandia, quan la Comunitat té moltíssimes destinacions turístiques més. Ni tampoc es pot fiar a l’esforç que fan els ajuntaments perquè això va molt més allà”. Bonig ha explicat que el PPCV ha presentat un pla específic de 100 milions d’euros destinats al sector hoteler i de la restauració, conjuntament amb altres ajudes específiques, i ha demanat a Puig línies de l’Institut Valencià de Finances perquè la liquiditat arribi.

“L’hostaleria reclama 80 milions de liquiditat en vena que necessita ja per a salvar el sector. A més estan demanant seguretat en els ERTES i pròrrogues dels préstecs ICO. El Partit Popular ha presentat iniciatives de baixada de l’IVA per a l’hostaleria i turisme en 2021 i establir corredors segurs, i volem que un d’aquests corredors segurs sigui la Comunitat Valenciana”, ha indicat. Bonig ha assenyalat, així mateix, que des de Hosbec s’ha aplaudit les mesures “que s’estan prenent on governa el PP, com a Madrid o com en la Diputació d’Alacant, on es baixa el 50% de l’impost d’activitats econòmiques en el recàrrec provincial, alguna cosa que no es fa ni a Castelló ni a València”.

La presidenta del PPCV s’ha referit, així mateix, al bo turístic, i ha assenyalat que la idea “era bona, però s’ha convertit en una tramitació administrativa infernal i els diners de la qual és insuficient”. “En el Consell hi ha molta propaganda però després les ajudes no arriben i amb el bo turístic està passant el mateix que amb els autònoms”. Així, ha recordat que Puig va anunciar 57,5 milions d’euros en ajudes. “Es van presentar 126.000 autònoms i només han arribat les ajudes a poc més de 42.400. Les ajudes no estan funcionant i és necessari fer un replantejament”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací