Benicàssim espera rebre més de 25.000 persones el divendres, dia de les paelles

1559

Policia Local, Guàrdia Civil, destacament de tràfic, bombers, Protecció Civil i serveis sanitaris estaran en actiu per a actuar davant qualsevol emergència

Actualitat Diària

Benicàssim espera la visita de 25.000 persones el divendres, jornada en la que se celebra el dia de les paelles. Per aquest motiu, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, acompanyada del subdelegat del govern, David Barelles i dels representants dels cossos i forces de seguretat de l’Estat i locals, s’han reunit aquest matí en la Junta Local de Seguretat ordinària per a ultimar els detalls del dispositiu de seguretat del Dia de les paelles, divendres que ve 19 de gener.

Marquès ha assenyalat que “després que l’any passat no ens acompanyara la climatologia, enguany s’engega un dispositiu especial de seguretat que cercarà garantir la comoditat, i seguretat de totes les persones que assistiran enguany és un esdeveniment en el qual es va a cercar la declaració d’interès turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana”.

L’alcaldessa ha avançat que “donada la magnitud del dia de les Paelles, com sempre hem volgut treballar intensament el tema de seguretat. Per açò la reunió d’avui serveix per a planificar tots els efectius i així evitar qualsevol risc. Per açò vull agrair a tots els cossos implicats la seua disposició i la seua col·laboració per a preveure i salvaguardar la màxima seguretat en un dia tan important per al nostre municipi, on ens convertim en capital de la província”.

En aquest sentit, segons ha anunciat Barelles, “s’ha establit un perímetre de seguretat concorde a les especials circumstàncies d’alerta terrorista, així com un reforç policial preparat per a impedir accions delincuencials i donar resposta a qualsevol tipus d’incidència”. El subdelegat ha matisat que “no volem fer pensar que estem en un moment crític de terrorisme, però amb el volum de públic que es congrega no volem baixar la guàrdia i per açò, tots els accessos que possibilitarien la introducció d’un vehicle rodat, quedaran completament tallats i solament hi haurà un sistema d’obertura en cas d’emergència per al transite d’unitats sanitàries o bombers”.

Regulació local del trànsit

Durant tota la jornada del divendres, es posarà en funcionament un dispositiu especial de regulació local del trànsit que permeta la permeabilitat dels cotxes que entren i isquen del municipi, però sense afectar el centre neuràlgic de la localitat.

Des de les 20 hores del dijous 18 de gener, es començarà a prohibir l’aparcament en el carrer sant Tomás i a partir de les 03:00 de la matinada del divendres, al grua retirarà a la voltants, els cotxes que hagen quedat malament estacionats. El divendres, a les 05:00 hores quedarà tallada al tràfic tot el carrer Sant Tomás i les transversals d’accés o eixida d’ella. La circulació es convertirà a partir d’aqueix moment en perimetral per tota la ciutat, derivant-se en major mesura pel Boulevar (Carrer Mosén Elies), per l’est i pel carrer Ausías March i Carrer Desert de les Palmes, per l’oest.

A més, el dispositiu compta amb la inclusió de quatre punts d’emergències sanitària, situades al costat dels carrers La Vinya, Sequiota, Font del Senyor (on se situa un complet hospital de campanya) i el propi Centre de salut local. I durant la nit del divendres al dissabte, el punt sanitari quedarà establit al costat del pavelló poliesportiu, on se celebrarà la revetla tradicional.

Finalment, la policia local ha previst també la ubicació de diferents borses d’aparcament on els assistents a les paelles podran acudir a aparcar sense necessitat d’entrar en el centre del municipi, com són el recinte del FIB, l’entorn de la plaça País Valencià i caserna de la guàrdia civil, bulevard de l’antiga via i zona al costat de l’Ies Violant de Casalduch.

Des de l’ajuntament s’ha previst també, juntament amb l’empresa concessionària de la línia de transport regular, Castelló-Benicàssim, un dispositiu especial de transport públic que circularà des de les 06:15 del matí i fins a les 23:15 hores, entre ambdues ciutats, amb una freqüència de cada 30 minuts i amb parades a Benicàssim en el carrer Sant Tomás a l’altura de de la plaça Corts i a l’altre extrem en la rotonda del Pont de Ferro.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací