Torna en la seua quarta edició la convocatòria d’Ajudes Dualiza impulsades per Bankia i FPEmpresa

706

Repartirà 400.000 euros entre aquells projectes seleccionats que busquen promoure la col·laboració entre centres educatius i empreses

Actualitat Diària

Fundació Bankia per la Formació Dual i l’Associació de Centres de Formació Professional FPEmpresa llancen la IV Convocatòria d’Ajudes Dualiza per a l’impuls de projectes de Formació Professional, presentats per centres educatius acompanyats d’una empresa.

La Convocatòria repartirà un total de 400.000 euros entre aquells projectes seleccionats que busquen promoure la col·laboració entre centres educatius i empreses en el marc de la formació en alternança. L’assignació per a cadascun es determinarà en funció de la valoració emesa pel Comité Avaluador atenent criteris de qualitat i innovació, impacte, i sostenibilitat i diversitat.

Dualiza Bankia i FPEmpresa busquen impulsar aquelles iniciatives que aporten un valor afegit tant a les persones com a les organitzacions de l’entorn, que revertisca en una major especialització i competitivitat de la regió.

Els projectes podran ser presentats per centres educatius públics o privats de Formació Professional a Espanya juntament amb empreses i altres entitats col·laboradores. Hauran d’inscriure’ls en www.dualizabankia.com. El termini s’obri aquest dilluns, 21 de setembre, i finalitzarà el 08 d’octubre.

L’avaluació es realitzarà durant aqueix mateix mes i els projectes seleccionats es donaran a conéixer la primera quinzena de novembre.

El director de Fundació Bankia, Juan Carlos Lauder, ha volgut mostrar la seua satisfacció perquè “ja són més d’un centenar els projectes de centres educatius d’FP que s’han convertit a la realitat gràcies a la Convocatòria d’Ajudes Dualiza, un referent en el món del suport i la promoció de la Formació Professional. A més, enguany hem vist que, pese al confinament, els projectes han sabut readaptar-se sense perdre el seu objectiu pedagògic, posant de manifest que en matèria d’innovació i de celeritat per a respondre als canvis, l’FP és capaç i innovar i adaptar-se als canvis”.

El president de FPEmpresaLuis García, afirma que “per a l’Associació de Centres de Formació Professional FPEmpresa, la Convocatòria d’Ajudes Dualiza representa avançar en les oportunitats perquè els centres d’FP i les empreses es beneficien, millorant així la Formació Professional i la productivitat de les empreses.”.

Els projectes seleccionats van contribuir a impulsar l’aprenentatge dels alumnes en una varietat de professions lligades a la informàtica, la mecatrònica, la química, biologia molecular, el comerç, la geriatria, la jardineria, o la vitivinicultura.

*Dualiza Bankia, l’acció de Bankia per la Formació Dual

La Convocatòria d’Ajudes *Dualiza representa el compromís assumit per la Fundació Bankia per la Formació Dual amb l’impuls de l’educació per a lluitar contra la desigualtat i avançar cap a una major cohesió social. Aqueix compromís es concreta en *Dualiza Bankia, la marca mitjançant la qual la fundació impulsa totes les seues activitats de prestigi de la FP. L’aposta per la promoció de la FP i la seua modalitat dual respon a la convicció dels resultats positius que aquesta modalitat educativa ofereix en termes d’ocupació per als estudiants i d’augment de competitivitat per a les empreses que s’impliquen.

*FPempresa

*FPempresa és una associació sense ànim de lucre que reuneix centres de Formació Professional públics i concertats de tota Espanya. Des de 2012 treballa amb la finalitat d’impulsar i fomentar la Formació Professional a través de l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre els centres que componen l’associació.

El seu objectiu és donar protagonisme a la Formació Professional en el sistema educatiu i enfortir les relacions entre els centres i el seu entorn. El compromís entre centres de Formació Professional i les empreses permet millorar l’oferta educativa per als estudiants de cicles formatius i les vies d’integració en el mercat laboral.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací