Bankia destina 1.950 milions d’euros a ajudar les empreses a fer front a la Covid-19

772

L’entitat ha destinat 72 milions d’euros en moratòries per a facilitar la situació de les famílies de Castelló

Actualitat Diària

Bankia ha finançat amb 1.950 milions d’euros a les empreses de la Comunitat Valenciana durant els sis primers mesos de l’any, formalitzats en més de 9.720 operacions, per a ajudar a fer front a les conseqüències econòmiques del Covid-19.

Si desagreguem aquesta xifra per províncies, 550 milions d’euros van anar a finançar empreses d’Alacant, 300 milions a empreses de Castelló i 1.100 milions a companyies situades a València.

D’aquestes quantitats, 1.050 milions d’euros van ser mobilitzats en crèdits i préstecs amb garantia parcial de l’ICO, en més de 5.230 operacions. D’aquesta quantia, la suma realment avalada per l’organisme oficial aconsegueix els 800 milions, la qual cosa suposa un 76%.

El finançament avalat va aconseguir els 580 milions d’euros, formalitzats en 2.830 operacions, amb empreses de la província de València; 310 milions en 1.720 operacions signades amb empreses d’Alacant i 160 milions en 680 operacions rubricades amb empreses de Castelló.

A més de les operacions avalades, Bankia va posar en marxa solucions pròpies per a ajudar al teixit empresarial valencià. Mitjançant aquestes i altres iniciatives, l’entitat ha aconseguit elevar el seu finançament a les empreses de la zona en altres 900 milions d’euros addicionals durant la primera meitat de l’any.

Ajuda a les famílies de valencianes

En l’àmbit de les famílies, Bankia ha concedit 16.130 moratòries (tant les recollides en el reial decret, com les solucions pròpies posades en marxa per l’entitat) per import pròxim a 680 milions d’euros.

De totes elles, 7.130 ajornaments s’han centrat en l’àmbit hipotecari, mentre que prop de 9.000 ho han sigut en finançament al consum.

L’import de les hipoteques que s’han beneficiat d’aquestes moratòries ascendeix a 620 milions d’euros, mentre que el dels préstecs al consum amb ajornaments totalitzen altres 58 milions.

Per províncies, Bankia va concedir més de 10.000 moratòries per import de 415 milions d’euros a les famílies de València, 4.420 ajornaments per una quantia de 191 milions a les famílies residents Alacant i 1.700 solucions per 72 milions acordades amb famílies de Castelló.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “en Bankia hem volgut, des del primer moment, ser part de la solució als problemes de finançament de les famílies i les empreses amb un objectiu molt clar que ha sigut alleujar la seua càrrega financera perquè la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària els afectara el menys possible”.

En aqueixa mateixa línia, el director corporatiu de Negoci d’Empreses de la Comunitat Valenciana i Múrcia de Bankia, Carlos Aguilera, ha destacat que “les empreses són la baula més important de la cadena perquè el conjunt dels ciutadans isca de la crisi econòmica com més prompte millor” i ha recordat, referent a això, que l’entitat ha renovat totes les línies de circulant que tenien venciments fins a final de juny, està gestionant la concessió de crèdits amb aval de l’ICO i està revisant la situació financera de totes les empreses que el sol·liciten per a poder atendre les seues necessitats.

Finançament nacional

En el conjunt del mercat espanyol, el volum del finançament amb aval de l’ICO concedit per l’entitat ha aconseguit els 7.450 milions d’euros, la qual cosa representa el 18% sobre el total del crèdit a empreses concedit en el semestre.

Des de l’inici de la crisi, Bankia ha concedit a les famílies espanyoles prop de 4.080 milions d’euros en moratòries hipotecàries a través de més de 40.200 operacions. Pel costat del consum, les moratòries aconsegueixen els 330 milions d’euros i 51.500 operacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací