Ascer: “És imperant que s’apliqui un mínim de flexibilitat per a garantir la parada de l’activitat”

651

Actualitat Diària

Després del decret publicat a mitjanit que ordena la paralització total de totes les empreses que no siguin essencialment necessàries, la patronal Ascer ha emès un comunicat en el qual assenyala:

“La matinada d’ahir es va publicar l’RDL 10/2020 que s’ha traduït en la paralització forçosa de la producció i comercialització de la indústria en general i per extensió de la de rajoles ceràmiques. Ascer (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics) acatarà les mesures decretades per l’Executiu, encara que no comparteix ni fons ni formes davant una decisió tan unilateral i desproporcionada, que obliga les empreses a suportar econòmicament la gestió de la crisi i que a mitjà termini comportarà pèrdues irreparables de pèrdua d’ocupació i d’activitat”.

“La decisió de bloqueig total, afirma Ascer, “que torpedina la línia de flotació de les empreses en una situació tan delicada, limita la capacitat de reacció de les mateixes per a poder ajustar-se al moment actual, i prendre decisions responsables i de gestió que garanteixin en un futur els llocs de treball i la viabilitat de les empreses una vegada passi aquesta situació”.

“La indústria ceràmica, apunta el comunicat, entén que és necessari prendre decisions per a salvaguardar la salut davant l’expansió del COVID-19, no obstant això, és igualment necessari resguardar l’economia davant el futur que ens espera després d’aquesta crisi sanitària”.

Per a Ascer: “Les mesures recollides en l’RDL han d’estar acompanyades de mesures excepcionals i urgents que promoguin la liquiditat de les empreses per a fer front als costos laborals sense perjudici d’una parada total de l’activitat productiva i comercial i el bloqueig de la facturació. A pesar que el sector empresarial el ve reclamant fa setmanes, la tan necessària injecció de liquiditat encara no ha arribat, i l’aprovat fins ara és clarament insuficient.

La indústria necessita més temps per a parar amb seguretat i carregar les expedicions en curs

De la mateixa forma, la patronal manifesta: “L’RDL estipula que la parada total d’activitat ha de desenvolupar-se durant el dia d’avui. Com a sector industrial i pesat, no podem garantir la seguretat dels treballadors i de les màquines si únicament comptem amb un dia per a detenir tota l’activitat. És imperant que s’apliqui el sentit comú i un mínim de flexibilitat per a garantir la parada de l’activitat, per la qual cosa el nostre sector ha de disposar almenys fins a mitjanit del dimecres per a detenir la seva activitat amb un mínim de seguretat.

Igualment, durant aquest període addicional, el sector reclama que les càrregues i expedicions es permetin durant el breu període que el sector necessita per a parar les instal·lacions fabrils. Els temps donats per l’Executiu són clarament insuficients. Es tracta d’una mesura per a tenir liquiditat i reduir lleugerament les tensions de tresoreria que l’aplicació d’aquest decret suposarà per a les empreses que hauran de fer front a les nòmines de tots els seus treballadors sense que hi hagi cap mena d’ingressos ni activitat”.

Una flexibilitat que també reconeixia com a necessària el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en ser preguntat en A Punt sobre el tancament total de les empreses.

En l’actualitat, “El sector exporta a 185 països en el món, i l’activitat internacional encara estava funcionant. Aquesta parada forçosa no permetrà complir amb els compromisos comercials que té la indústria i danyarà clarament la reputació internacional de la ceràmica espanyola entre els seus clients. Una reputació que la indústria ve llaurant-se des de fa anys amb serietat, qualitat i servei, que serà molt complex recuperar amb aquest bloqueig”.

Per aquesta raó “Ascer insisteix que hi ha dotar de liquiditat als sectors amb l’aprovació d’avantatges fiscals que incloguin l’ajornament de pagaments tributaris a tots els nivells i en sectors exportadors com el nostre, sobretot l’avançament del pagament de les devolucions d’IVA.”

Finalment Ascer indica: “De nou, volem transmetre un missatge de reconeixement als sanitaris, voluntaris, a les forces de seguretat i a la resta d’activitats essencials“.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací