Artemi Rallo registra una PNL en el Congrés en defensa del sector citrícola de Castelló

884

Sol·liciten ajudes i que el Govern promoga una campanya de promoció i la UE revise l’acord signat amb 6 estats del sud d’Àfrica 

Actualitat Diària

El Grup Socialista en el Congrés ha registrat una PNL en la qual es isnta al Govern d’Espanya a analitzar les conseqüències negatives que estan tenint en el sector citrícola els acords de la Unió Europea amb tercers països. En cas que s’aprecien distorsions en el mercat, seran comunicades a Brussel·les perquè s’inicie el procés d’aplicació de la clàusula de salvaguarda que es contempla en l’acord signat per la UE i 6 estats del sud d’Àfrica.

Si es constata que les importacions de cítrics procedents de tercers països provoquen distorsions, se sol·licitarà que la Unió Europea promoga ajudes per als estats membre que resulten afectats per plagues, caigudes de preus i pèrdua de rendibilitat.

El text registrat pel Grup Socialista exigeix que s’efectuen controls fitosanitaris estrictes adaptats als controls en frontera, que a més s’enduriran quan es considere necessari.

D’altra banda, la PNL del PSOE insta al Govern d’Espanya a impulsar campanyes de promoció de cítrics en el territori nacional.

També se sol·licita que s’adopten, d’acord amb el govern autonòmic, mesures d’excepció de l’impost de béns immobles, compensant als ajuntaments afectats per la pèrdua d’ingressos que aquesta mesura genere.

D’altra banda, la PNL contempla l’aprovació de la reducció dels índexs de rendiment net per al sector citrícola en 2018 si les peticions que realitze el govern autonòmic estan convenientment justificades.

El diputat per Castelló, Artemi Rallo, ha manifestat que amb aquesta iniciativa parlamentària, “el que fa el Grup Socialista és instar al Govern d’Espanya a defensar de forma decidida els *interses del sector citrícola valencià”. Afig que “en enguany en el qual la campanya cítricola ha presentat dificultats extraordinàries, és necessari que el sector reba el suport del Govern i que aquest adopte les mesures necessàries”.

“El que sol·licitem els socialistes és que s’impulsen a Europa acciones que possibiliten la revisió dels acords amb tercers països i si escau l’activació de la clàusula de salvaguarda”.

“Som conscients que cal fer més, és necessari estudiar l’impacte d’aquestes importacions en l’àmbit sanitari; és la raó per la qual sol·licitem més controls fitosanitaris, homologats a les exigències de la UE”.

I “per descomptat, davant la gravetat de la situació, demanem l’aplicació d’ajudes que contribuïsquen a pal·liar la situació per la qual està travessant el sector”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací