Anesco aposta per “augmentar la competitivitat dels ports” millorant el seu model de gestió 

875

L’associació empresarial insisteix en la necessitat de rebaixar la pressió fiscal, la taxa d’ocupació i les cotitzacions per a no perjudicar l’economia

Actualitat Diària

Els empresaris valoren l’avanç en les negociacions per a la reforma de l’estiba i esperen que el marc jurídic es complete com més prompte millor

El comité executiu de l’Associació Nacional d’Empreses Estibadores s’ha reunit hui a Madrid i ha analitzat diferents aspectes de l’actualitat sectorial com la revisió del Marc Estratègic del sistema portuari espanyol. En aquest sentit, els empresaris aposten per “augmentar la competitivitat dels ports” millorant el seu model de gestió.

Segons la patronal de l’estiba el sector afronta reptes com els grans canvis tecnològics digitals o el moderat creixement del volum de mercaderies transportades a nivell mundial durant els pròxims anys -menor encara en trànsits de transbord- que “obliguen una revisió del model per a fer-lo més competitiu”.

Per a això, Anesco insisteix en la necessitat d’una “major participació per part dels diferents agents en l’elaboració del nou Marco Estratégic”. Així, la proposta de la patronal passa per la creació de grups de treball i una major interlocució directa amb els prestadors de serveis portuaris de manera que es puga enriquir la visió de Ports de l’Estat i del conjunt de les Autoritats Portuàries.

D’altra banda, l’Associació Nacional d’Empreses Estibadores ha afegit que “si les Administracions Públiques continuen posant el focus en els ports per a augmentar la seua recaptació (taxes portuàries, tarifes portuàries, imposat de societats, imposat de béns immobles, augment de cotitzacions segurs socials, etc.) aconseguiran més perjudicis que beneficis per a l’economia, ja que es llastren les nostres importacions-exportacions i es perden oportunitats en trànsits de transbord”.

En un altre ordre de coses “avançar en la negociació col·lectiva” és una altra de les prioritats fixades per la patronal de l’estiba per als pròxims mesos. Anesco manté el seu compromís amb la cerca d’acords amb organitzacions sindicals, Govern i conjunt de forces polítiques per a definir solucions consensuades, tant en l’àmbit del marc normatiu com en la negociació col·lectiva sectorial estatal.

D’igual manera, en relació amb les negociacions per a la reforma de l’estiba, la patronal valora l’avanç i espera que el marc jurídic es complete com més prompte millor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací