Agricultura accepta la petició de La Unió i amplia el període de cremes agrícoles fins al 16 de juny

417

Les precipitacions i el risc baix d’incendis permetien aquesta ampliació

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha acceptat la petició realitzada per La Unió Llauradora i Ramadera i ha aprovat l’ampliació del període de crema de marges de cultiu, d’eliminació de residus agrícoles i forestals mitjançant ús del foc i transformació de finques de l’1 de juny que és quan finalitzava fins al pròxim 16 de juny.

Mitjançant una Resolució publicada hui en el DOGV i signada per la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, s’assenyala que s’acorda “ampliar, de manera excepcional i fins al 16 de juny de 2023 inclusivament, el període de crema de residus vegetals generats en labors agrícoles situades en els terrenys confrontants o amb una proximitat menor de 500 metres de terrenys forestals establit en l’Annex III de la Resolució de 10 de febrer de 2023, de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica (DOGV 9540 de 23.02.2023). No obstant això, es mantenen les condicions de crema establides en l’Annex III d’aquesta resolució”.

LA UNIÓ argumentava per a demandar aquest canvi les condicions meteorològiques actuals i les previstes que han impedit aquestes pràctiques culturals per les pluges i un perill d’incendis relativament baix.

L’organització considerava que aquesta segona quinzena de maig s’ha caracteritzat per elevades precipitacions en el nostre territori que han reduït el temps efectiu per a gestionar restes de poda o crema de marges des del passat 29 d’abril i que les previsions per als pròxims dies i fins a l’habitual prohibició d’aquesta pràctica a partir de l’1 de juny, no eren millors. En conseqüència, s’anaven a quedar en molts camps les restes de poda sense gestionar que poden provocar un increment del perill d’incendis i un augment de la fauna silvestre (conills), així com dificultar la gestió de les cobertes vegetals de les parcel·les i els tractaments fitosanitaris contra plagues i malalties que poden augmentar per la presència de les restes vegetals.

Durant aquestes últimes setmanes hi ha hagut paralització o endarreriment de treballs agrícoles tan importants com la poda en molts cultius durant la primavera, així com la gestió de les restes de cultius en parcel·les amb reestructuració d’aquests, és a dir, parcel·les on s’ha arrancat el cultiu per a posar un altre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací