Aerocas trasllada a la CEV l’aposta per posar en marxa la ZAC a l’aeroport

445

Actualitat Diària

La directora general de la societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas), Blanca Marín, ha mantingut una trobada amb una representació de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) a Castelló, encapçalada pel president, Sebastián Pla, en el qual s’ha acordat reforçar la col·laboració entre totes dues entitats amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de l’aeroport en els seus diferents vessants i de generar entorn del mateix un pol logístic i industrial.

Per part de l’organització empresarial també han acudit el vicepresident de CEV Castelló i president de Ascer, Vicente Nomdedéu; el secretari general de Ascer, Alberto Echevarría; i el secretari de CEV Castelló, Salvador Serrano.

La directora general de Aerocas ha manifestat que l’aeroport constitueix “un aliat natural de l’empresariat i dels sectors productius”, per la qual cosa ha advocat per estrènyer la col·laboració “a fi de treure el màxim rendiment a aquesta infraestructura estratègica i consolidar-la com una valuosa eina al servei de l’economia, el territori i la societat”.

En aquest sentit, s’ha acordat que Aerocas reforçarà la seva presència en la CEV a través de la participació en les comissions sectorials de turisme, logística i indústria. Blanca Marín ha explicat que l’objectiu és ajustar-se a l’estratègia de l’aeroport d’apostar per la diversificació de l’activitat, la implementació de noves línies de negoci, compatibles amb l’orientació turística, i pel desenvolupament d’un pol logístic i industrial vinculat a la infraestructura.

La comitiva ha visitat les zones on operen les empreses dedicades a les activitats d’estacionament, manteniment i desmuntatge d’avions, així com l’àrea delimitada per a les escoles de vol.

Durant el recorregut, la directora general ha detallat els projectes que estan en curs, com la nova zona d’estacionament d’aeronaus, el centre de manteniment d’avions o la futura plataforma industrial. En aquest sentit, ha destacat “la capacitat que està mostrant l’aeroport per a adaptar-se a les circumstàncies i donar resposta a les necessitats del mercat”.

“En una situació de gran complexitat per al sector de l’aviació a causa de la pandèmia, estem promovent inversions i impulsant projectes, en col·laboració amb la iniciativa privada, que permetran avançar en el desenvolupament de l’aeroport i en la generació de llocs de treball”, ha afirmat.

Blanca Marín ha explicat que, en paral·lel, “es continua treballant de cara a la reactivació del trànsit comercial quan les circumstàncies de la pandèmia millorin i remuntin els sectors de l’aviació i turístic”.

La responsable de Aerocas ha recalcat que és un objectiu estratègic de la Generalitat el desenvolupament de la Zona d’Activitat Complementàries (ZAC) de l’aeroport per a generar un pol econòmic vinculat a la logística i al sector aeronàutic.

En aquest sentit, ha recordat que el projecte està inclòs en l’Estratègia Valenciana de Recuperació promoguda pel Consell i que porta aparellat una inversió aproximada de 105 milions d’euros. Per a posar en marxa aquesta actuació, Blanca Marín ha manifestat la necessitat de comptar amb la col·laboració i participació de la iniciativa privada.

Per part seva, el president de CEV Castelló, Sebastián Pla, ha coincidit en la necessitat de conjuminar esforços públics i privats per a revitalitzar l’economia de la Comunitat Valenciana i assegurar un creixement econòmic intel·ligent, sostenible i integrador. “Estem en un moment que exigeix aprofitar al màxim els recursos i infraestructures dels quals disposem. En aquest sentit, la creació d’un pol logístic empresarial ens sembla una decisió estratègica, que ens permetrà aprofitar al màxim l’aeroport de Castelló”, ha assegurat Pla.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací