Les activitats gastronòmiques mostraran en Fitur la riquesa de la Comunitat Valenciana

896

Colomer: Els visitants podran conéixer la nostra oferta en l’espai de tastos, la zona de ‘showcooking’ i el gastro-bar, tots ells situats a l’illa 3 de l’estand

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana arriba aquest dimecres a Fitur amb l’objectiu de mostrar la riquesa del producte gastronòmic i la diversitat d’opcions que la tradició i l’avantguarda en la cuina ofereixen al visitant per tot el territori valencià. Per això, està previst que més d’un centenar d’activitats vinculades a la gastronomia tinguen lloc aquests dies en l’estand de la Comunitat Valenciana.

En concret, tal com ha remarcat el secretari autonòmic de Turisme, “donem el protagonisme que mereix a la gastronomia amb tres espais diferenciats on l’activitat no pararà en els cinc dies que dura aquest certamen”. Així, els visitants podran conéixer la nostra oferta en l’espai de tastos, la zona de ‘showcooking’ i el gastro-bar, tots ells situats a l’illa 3 de l’estand.

A més, cal destacar que en la zona de producte gastroturístic, situat a l’illa 2, participaran més de 40 empreses especialitzades, entre les quals es troben cellers de tot el territori valencià, la federació de enoturisme, Conhostur, les diferents rutes del vi, almàsseres i empreses que gestionen experiències com PescaTurismo.

Colomer ha destacat que “després de presentar recentment la nostra xarxa gastroturística i la marca ‘L’Exquisit Mediterrani’ volem reforçar encara més la imatge i l’oferta gastronòmica de la Comunitat Valenciana, producte de gran valor per a captar nous mercats i segments de demanda, així com per a desestacionalizar i aconseguir visitants durant tot l’any”.

Activitats i tastos per a mostrar la diversitat de l’oferta 

Els tres espais destinats a recollir l’oferta gastronòmica en Fitur compten amb una completa activitat durant els cinc dies que dura aquest certamen. Respecte a la zona de tastos s’han programat nou presentacions diàries per a donar cabuda a tota l’oferta enoturística que el visitant pot trobar en la Comunitat Valenciana.

En concret, està previst que els assistents puguen degustar vins de les rutes del vi de Castelló, Alacant i Utiel-Requena amb presentacions de cellers com a Casa Corredor, Mes de Rander, Flors, Terres dels Aforins, Coviñas, Bocopa o Murviedro; així com dels Consells Reguladors de les DO o de la Federació de Enoturismo. Cal destacar que les rutes del vi representen a prop de 200 cellers, empreses i serveis turístics.

D’altra banda, els municipis de la Comunitat Valenciana tindran l’oportunitat de mostrar la seua riquesa gastronòmica en la zona de ‘showcooking’, on elaboraran i donaran a provar als assistents el millor del producte i la tradició en la cuina. Per aquest espai passaran 14 localitats al dia, des de Xixona, Castelló, Algemesí, Altea, Xàtiva o Sogorb fins a Paterna, Sueca, Montesinos, Alcoi, Almoradí, Gandia o Torrent. Tots ells comptaran amb l’assessorament i l’ajuda de la xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana.

Finalment, està prevista la presentació d’alguns productes vinculats al gastroturisme, com és el PescaTurisme. Així, de la mà de Torrevella, la Fundació ValenciaPort, la direcció general de Pesca, Agricultura i Ramaderia, i Turisme Comunitat Valenciana, els assistents a Fitur coneixeran l’oferta actual d’aquest producte, així com la pròxima entrada en funcionament de set embarcacions. “Es tracta de mostrar la riquesa gastronòmica que suposa degustar l’autèntica gastronomia mediterrània en les zones dels ports pesquers de les destinacions de litoral”, ha remarcat el secretari autonòmic, Francesc Colomer.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací