23 cellers participen en l’I Concurs de Vins Ecològics de la Comunitat Valenciana

514

Actualitat Diària

Un total de 23 cellers participen en l’I Concurs de Vins Ecològics de la Comunitat Valenciana, organitzat per PROAVA i el Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

El panell de tast del concurs, format per reconeguts experts del sector vitivinícola, (tècnics/enòlegs, periodistes i escriptors del vi, sommeliers, etc.) es va reunir ahir en les instal·lacions de CAECV per a començar amb les valoracions i els tastos preliminars de les 86 mostres que els cellers han enviat per a poder participar en el concurs. En total, s’han rebut 15 mostres en la categoria de blancs joves, 8 en la de blancs amb fermentació singular, 9 en la de rosats, 15 en la de negres joves i 39 en la de negres madurats.

Del total de les mostres catades ahir, se seleccionaran les mostres millor puntuades i es tornaran a catar en la final del dia 25 de novembre, en la qual també participaran tastadors de reconegut prestigi de fora de la Comunitat Valenciana.

La posada en marxa d’aquest concurs, el reglament del qual compta amb el reconeixement oficial de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, té caràcter bianual.

Èxit de participació i representativitat dels vins ecològics

La primera edició del concurs ha comptat amb una important participació dels cellers ecològics certificats pel CAECV i, segons les entitats organitzadores, les mostres rebudes representen a la perfecció les tres Denominacions d’Origen que existeixen en la Comunitat Valenciana. S’estima que el 50%de les marques de vins ecològic existents en la Comunitat s’han presentat a aquest certamen, fet que ja aferma el concurs des de la seva primera edició.

El director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, David Torres, que forma part del panell de tast, ha destacat l’evolució del sector ecològic en general i la del vi en particular, “factor que dóna visibilitat als excel·lents brous que són capaços d’elaborar els operadors ecològics, sense deixar de costat la utilització de pràctiques totalment respectuoses amb el medi ambient”.

Per part seva, el president del CAECV, José Antonio Rico, ha posat de manifest que, en els últims anys, l’augment de superfície de vinya certificada no ha parat de créixer fins a convertir-se en el cultiu amb major superfície ecològica en tota la Comunitat Valenciana, amb més de 13.200 hectàrees, principalment en zones com Utiel- Requena i el Vinalopó Mitjà. En els últims cinc anys, la superfície certificada dedicada al raïm de vinificació ha crescut un 36%.

Rico també ha destacat l’evolució dels cellers certificats en el nostre territori, ja que entre 2015 i 2019, el seu creixement ha estat del 244%. “Això ha suposat que en 2019 el volum de vendes de vi ecològic ha aconseguit els 68,9 milions de €”, ha explicat.

El president de PROAVA, Félix Cuartero, ha explicat que “tant per al CAECV com per a PROAVA, era molt important que els vins ecològics i tots els cellers elaboradors estiguessin representades en un concurs d’aquestes característiques, ja que un dels objectius del concurs és el de posicionar i promocionar un sector clau en l’agricultura ecològica com el vi”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací