13 finques agrónomes de Castelló rebran l’ajuda de la Conselleria per a la seua explotació innovadora

638

Contribueix així a avaluar les condicions de les explotacions, el comportament agronòmic i els resultat

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha concedit ajudes per valor de 730.000 euros per a fomentar la innovació tecnològica a través de finques o explotacions col·laboradores, segons publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

L’objecte d’aquestes ajudes és generar i finançar una xarxa de transferència de tecnologia mitjançant el suport a finques o explotacions col·laboradores, a més de recuperar la recerca participativa, renovar l’experimentació i transferència agrària, i generar xarxes de col·laboració en el territori.

D’aquesta manera, es fomenta la innovació a través de finques d’agricultors col·laboradors, assajos, experiències demostratives i parcel·les de seguiment.

A més, també es contribueix així a avaluar les condicions de les explotacions, el comportament agronòmic i els resultats que es poden obtenir amb noves introduccions de material vegetal o de tècniques de cultiu que la recerca pròpia o d’altres àmbits va posant a la disposició del sector per a avançar en el procés d’innovació i millorar la renda dels agricultors.

En concret, aquestes subvencions estan dirigides a projectes innovadors i d’experimentació sobre adaptació del material vegetal a les condicions ambientals de la Comunitat Valenciana, així com sobre model de producció i transformació agroecològica i/o sostenible; reducció de la contaminació i/o estalvi energètic; potenciació i valorització dels recursos genètics autòctons vegetals i animals; impuls a projectes realitzats en zones vulnerables, de muntanya, parcs naturals i Xarxa Natura 2000, i reutilització i valorització dels residus agraris i/o agroalimentaris.

Aquesta línia d’ajudes s’orienta a persones físiques o jurídiques, públiques o privades, titulars, cessionàries o arrendatàries de finques o explotacions agrícoles i/o ramaderes, amb seu en la Comunitat Valenciana.

En total, dels 27 projectes finançats, la quantia màxima dels quals és de 15.000 euros anuals, 13 es troben a la província de Castelló; 11, en la de València, i altres 3, a Alacant.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací