Actualitat Diària

Diputació col·laborarà amb ATC en el XV Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic de novembre

L’esdeveniment es posiciona com a motor d’innovació en la indústria taulellera i Ximo Huguet destaca l’aposta per la formació i la investigació

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló ha anunciat la seua col·laboració amb l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) en el Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic, que celebrarà la seua quinzena edició els dies 7 i 8 de novembre sota el lema ‘El tècnic i la transformació digital’. La prestigiosa cita congressual tindrà lloc en el saló d’actes de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (VA SER-UJI), al campus universitari, al costat de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC).

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, s’ha reunit amb el president d’ATC, Juan José Montoro, per a abordar aquesta cita clau “per a debatre sobre els reptes que aborda la indústria ceràmica davant un escenari de transformació digital com el que estem experimentant”.

Huguet ha subratllat la importància de recolzar un congrés de caràcter biennal que “es converteix en el millor escenari per a la innovació, la investigació i la promoció del talent” a més de contribuir a “visibilitzar el paper clau dels tècnics ceràmics en el sector tauleller”. El diputat també ha expressat la seua voluntat de “explorar noves vies de col·laboració” amb l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics que contribuïsquen a millorar la formació de “una baula clau en la indústria com són els tècnics ceràmics”. 

Els organitzadors confien a superar les xifres de participants de l’anterior convocatòria, la de 2017, i reunir a més de 250 congressistes amb un perfil molt definit: Professionals tècnics del sector ceràmic, responsable de departaments d’I+D+i, de gerència, màrqueting i producció de les empreses ceràmiques; així com estudiants de cicle superior de ceràmica i de graus.

Per part seua, Montoro ha explicat que aquesta nova edició del Congrés d’ATC pretén, situant sempre al tècnic ceràmic com a vertader protagonista, “donar continuïtat al debat iniciat en l’anterior cita, que va estar dedicada a reivindicar el paper que ha de desenvolupar el tècnic ceràmic en la transformació de la indústria ceràmica cap al model 4.0”. De fet, ha assegurat que “mentre en anteriors convocatòries vam posar sobre la taula que la transformació digital eliminarà els llocs de treball amb funcions repetitives i rutinàries, i ara volem donar resposta a preguntes com a quin paper ha d’exercir el tècnic en aquesta transformació, quins llocs de treball nous s’estan creant o, entre altres qüestions, com s’ha de formar al nou tècnic ceràmic i en quines àrees”.

La indústria 4.0 “comporta una transformació digital de tot el nostre procés productiu per a aconseguir arribar a la fàbrica intel·ligent, que permetrà al nostre clúster comptar amb una fabricació additiva, flexible, en temps real i oferint un producte completament personalitzat”, ha explicat Montoro, qui puntualitza que “la transformació digital incorpora i afavoreix l’aparició de noves tecnologies que faran possible que seguim en l’avantguarda tecnològica de la fabricació ceràmica en el món però, a més, també hem d’aconseguir que els nostres tècnics continuen sent també els millors valorats a nivell mundial”.