Vithas promou l’esport entre els seus pacients de dany cerebral i neurològic

506

Actualitat Diària

L’Hospital Vithas Aigües Vivas ha acollit una activitat informativa sobre els beneficis de l’esport adaptat, dirigida als pacients del seu servei de neurorrehabilitación (Vithas NeuroRHB). Durant la jornada, organitzada amb el projecte Relleu Paralímpic de la Comunitat Valenciana, que forma part del Comitè Olímpic Espanyol, els pacients han pogut conèixer, provar i participar en diferents esports adaptats com a triatló, marxa nòrdica, esgrima o tir amb arc.

La coordinadora de Vithas NeuroRHB del centre, Carmen García Blázquez, ha destacat que el principal objectiu de la jornada ha estat acostar l’esport als pacients i facilitar el seu accés. En aquest sentit, ha manifestat que en realitzar activitats fisicoesportives “es poden obtenir nombrosos beneficis que, al mateix temps, influeixen en l’assoliment d’objectius generals i físics de la rehabilitació del pacient”. Així, la jornada també ha comptat amb el testimoniatge de dos antics pacients per als quals l’esport ha estat un estímul facilitador en la seva rehabilitació.

García Blázquez ha recordat, no obstant això, que “sempre cal tenir en compte que, en triar activitats fisicoesportives per a persones amb dany cerebral o amb una malaltia neurològica, és fonamental comptar amb l’assessorament d’un equip transdisciplinar i la supervisió d’un professional amb la finalitat d’evitar la realització d’activitats que puguin ser lesives per a elles”.

D’aquesta manera, en tots els centres de Vithas NeuroRHB (Vithas Sevilla; Vithas València Consuelo; Vithas Aigües Vivas; Vithas Vinalopó i Vithas Vigo) s’afavoreix el vincle d’unió amb professionals específics en l’activitat física adaptada perquè, si estan interessats, els pacients tinguin un recurs complementari al tractament integral o com a recurs a l’alta, i puguin exercir un rol en benefici del seu benestar i qualitat de vida.

Celia Maestre Martín, coordinadora del projecte “Relleu Paralímpic” a la Comunitat Valenciana, ha apuntat que l’esport “és una cosa universal que tothom pot practicar. Només cal buscar el que més s’adapti a les circumstàncies de cada persona”. En aquesta línia es troba el principal objectiu del projecte “Relleu Paralímpic”: “La nostra missió és intentar que l’esport arribi a totes les persones que tenen algun tipus de discapacitat, que tothom sàpiga que pot fer esport. Es tracta d’una activitat que pot ser fonamental per a una rehabilitació tant física com mental, ja que pot ajudar moltes persones a socialitzar i a tornar a començar”, ha manifestat.

L’activitat física adaptada es defineix com “tot moviment, activitat física o esport en els quals es posa especial èmfasi en els interessos i les capacitats de les persones amb condicions limitants, com a discapacitat, problemes de salut o persones majors”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací