Kari Peeters (Bèlgica) i Corrie Bain (Regne Unit) han obtingut el segon i tercer premi, respectivament
Actualitat Diària
El jurat, que ha destacat la dificultat de la seua decisió per la “gran qualitat” de les obres seleccionades, ha reconegut els treballs de tres artistes de Sèrbia, Bèlgica i Regne Unit.
El primer premi, dotat amb 7.000 € i patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora, ha sigut per a l’obra ‘Rainy day’, de Velimir Vukicevic (Sèrbia). La dificultat tècnica i els resultats estètics, en els quals s’aprecia una unió d’elements geomètrics i surrealistes en inusual combinació, han sigut els principals motius de la seua elecció.
El segon premi, dotat amb 4.000 € i patrocinat per la Diputació de Castelló, l’ha obtingut l’obra ‘Asterias’, de la belga Kari Peeters, per la versatilitat i originalitat. Es tracta d’una peça conceptualment complexa que admet múltiples possibilitats expositives.
Així mateix, s’ha acordat concedir Esments d’Honor a les obres: ‘Companion’, de Weronika Lucinska (Polònia); ‘Peak’, d’Ihor Kovalevych (Ucraïna); i ‘Child again’, de Nuria Torres (Espanya).
Presidit per l’alcalde en funcions, Samuel Falomir, el jurat ha estat compost per Eladi Grangel, director del Museu de Ceràmica de l’Alcora, que ha actuat com a secretari, Fina Alarcón, cap del departament d’activitats extraescolars de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, la ceramista María Bofill i Francí, membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, Isabel Fernández del Moral, conservadora de ceràmica del Museu del Disseny de Barcelona, el ceramista Manolo Sales Maza, guanyador del Primer Premi en el 29 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora i Rosalía Torrent Esclapés, professora d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Jaume I i directora del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni (Vilafamés).
El Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora ha seguit al llarg de més de tres dècades una trajectòria imparable. Va nàixer l’any 1981, convocat llavors amb caràcter nacional, i al llarg dels anys ha sabut adaptar-se als temps, i evolucionar al mateix temps que ho feia el sector ceràmic artístic internacional, fins a ser considerat un dels més prestigiosos d’Europa en el seu gènere.