València acull el Fòrum d’intercanvi d’experiències ‘InnovaFi’ patrocinat per l’IVACE

715

Actualitat Diària

Personal expert en finançament procedent d’Itàlia, Bèlgica, Lituània, Eslovènia, Polònia, Grècia i Portugal participa en València, de la mà de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) en el 4t Fòrum d’intercanvis d’experiències en el marc del projecte Interreg Europe ‘InnovaFi’.

Durant dos dies, tots ells, socis actius i promotors d’aquest projecte, participen en sessions conjuntes per a intercanviar els coneixements i experiències en matèria de finançament que duen a terme a les seves regions i països de orígen.

InnovaFi està enfocat a donar resposta a les conclusions del Consell Europeu sobre la importància d’augmentar la despesa en innovació mitjançant la implementació de millors polítiques i un millor ús dels fons públics.

“El finançament -ha assenyalat la directora general del Ivace, Júlia Company- és un dels principals motius de fracàs d’un projecte, per això és important anar tots en la mateixa direcció i dissenyar eines adaptades a les necessitats reals de les empreses”.

En aquest sentit la responsable del Ivace ha assenyalat que l’Institut, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, és el principal gestor de fons de cohesió en la Comunitat Valenciana amb 356 milions d’euros per al període 2014-2020.

En la inauguració també ha participat el director general de fons europeus, Andreu Iranzo, qui ha destacat que aquests fons “contribueixen a reduir les disparitats de desenvolupament entre territoris europeus, fomenten la cohesió social, econòmica i territorial i, aporten un important Valor Afegit Europeu, que fa que les actuacions que es cofinancen tinguin unes característiques especials que les converteixen en úniques”.

En el transcurs de la trobada un dels aspectes més destacats ha estat l’impuls de la col·laboració públic-privada “el que pot ajudar- ha assenyalat la responsable del Ivace no només a reduir costos i minimitzar riscos sinó també a aconseguir una major eficàcia i validesa dels instruments i serveis públics oferts”.

La importància d’aquesta col·laboració públic-privada és l’eix central de l’Observatori Regional de Finançament al Creixement Empresarial posat en marxa pel Ivace el mes d’abril passat amb la finalitat de millorar i establir polítiques i programes de finançament de la innovació.

Formen part d’aquest Observatori entitats públiques de la Generalitat, clústers, associacions empresarials i intermediaris de suport a les empreses.

Tots ells treballen en la recopilació d’informació dels diferents instruments financers que existeixen en la Comunitat Valenciana. Amb la informació obtinguda s’elaborarà un mapa únic de l’ecosistema de finançament a la innovació amb possibles extensions a nivell nacional i europeu.

Congrés Europeu de Finançament

El 4t Fòrum d’intercanvis d’experiències serà escenari de reunions per a anar perfilant el que serà el Primer Congrés Europeu de Finançament de la Innovació, que se celebrarà en 2020 a la ciutat de València amb l’impuls de l’Observatori regional, les agències de desenvolupament regional espanyoles i europees, i la Comissió Europa.

Està prevista la participació d’especialistes de gran prestigi en finançament per a compartir bones pràctiques, novetats i oportunitats en el sector. Des de l’organització del Congrés es pretén que aquesta iniciativa pionera se celebri també a nivell nacional i europeu

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací