Actualitat Diària

Una jornada sobre aigües residuals a l’UJI posa de relleu l’aposta per la sostenibilitat econòmica

Actualitat Diària

Amb motiu de Dia Mundial del Medi Ambient, s’ha celebrat avui a la Universitat Jaume I la Jornada sobre Aigües Residuals Industrials, organitzada per la Càtedra BP de Medi Ambient Industrial de l’UJI i la Càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua de l’UJI.

Aquesta cita ha congregat a al voltant de 80 persones, en la seua major part tècnics d’empreses industrials i de gestió d’aigües, però també a un bon nombre d’estudiants i docents de l’UJI.

Durant l’obertura, Celia Casagrande, cap de Qualitat i Medi Ambient de la refineria de BP a Castelló, ha expressat el compromís de BP amb el medi ambient i la il·lusió dipositada en la recentment creada Càtedra BP com a nexe entre el món acadèmic i laboral. En aquesta obertura també han participat José Claramonte, director general de FACSA, Sergio Chiva, docent de l’UJI i director de la Càtedra FACSA, i Eliseo Monfort, també docent de l’UJI i membre de la Càtedra BP.

Francisco Escribano, cap del Departament d’Abocaments Industrials de EPSAR, ha remarcat importància de la qualitat dels abocaments per a assegurar el bon funcionament de les 485 EDAR de la Comunitat Valenciana, estacions que han de funcionar 24 hores al dia durant els 365 dies de l’any. A més, com a dada positiva, Escribano ha assenyalat el baix nombre d’incompliments en sectors clau de la província com el sector ceràmic.