Turisme i la FVMP expliquen a més de cent municipis les eines bàsiques de governança per a la millorar la gestió

790

Actualitat Diària

 

Turisme Comunitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han posat en marxa, dins del cicle Aules de Turisme, unes jornades per a explicar les eines bàsiques de governança col·laborativa amb Turisme CV per a la gestió turística dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que en les tres sessions que s’han realitzat en benidorm, València i Castelló, han participat més de 140 persones de cent municipis de les tres províncies de la Comunitat.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat a Castelló de la Plana la jornada dirigida als municipis turístics de la província de Castelló.

Francesc Colomer ha ressaltat que “aquestes Aules de Turisme serveixen per a compartir i coordinar estratègies entre administracions” i ha afegit que “les institucions hem de demostrar la nostra capacitat per a organitzar-nos, gestionar i compartir sinergies”.

A més, Colomer ha assenyalat que “tots som turistes i amfitrions”, per això ha advocat per “planificar bé la resposta a un sector dinàmic com és el turisme, que també és disseny, innovació, vertebració del territori i hospitalitat” i ha recordat que “els ODS són el gran objectiu de la política turística actual, i si tots tenim objectius comuns, com els ODS, estem cridats a liderar de manera col·lectiva”.

Cal ressaltar que aquestes jornades estan organitzades per Turisme Comunitat Valenciana juntament amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i s’emmarca dins del cicle d’Aules de Turisme, que s’han organitzat a la província de València, Castelló i Alacant, amb l’objectiu d’acostar als municipis de la Comunitat Valenciana les eines bàsiques de governança col·laborativa amb Turisme CV per a la gestió turística municipal.

En concret, en aquestes sessions s’expliquen les eines de tres grans àrees: Comunicació i Promoció de la destinació turística; Qualificació i Renovació del producte turístic; així com eines d’Avaluació i Planificació.

Cal ressaltar que les eines per a la Comunicació i Promoció de la destinació turística tenen l’objectiu de reforçar el posicionament dels municipis a través d’una estratègia de comunicació i promoció eficient.

Les eines per a la Qualificació i Renovació del producte turístic té l’objectiu de millorar la gestió dels serveis, així com incrementar la professionalitat, capacitació i reciclatge dels treballadors.

A més, en la jornada es faciliten als municipis les eines d’avaluació i planificació per a l’aprofitament del potencial turístic de la destinació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací