Actualitat Diària

Turisme i Avacu impulsen el consum responsable en la contractació d’habitatges turístics

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat, juntament amb el president de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), Fernando Móner, la campanya ‘Per un consum responsable, practica #AvacuTurisme’.

La campanya es llança aquest estiu per segon any consecutiu amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la conveniència d’exigir totes les garanties legals a l’hora de contractar un habitatge turístic.

Es tracta d’una acció posada en marxa gràcies a les ajudes de Turisme Comunitat Valenciana, dins de la línia específica de la Generalitat per a la “sensibilització, conscienciació i lluita contra l’intrusisme en l’oferta d’allotjament turístic de la Comunitat Valenciana”, en la qual s’han concedit més de 210.000 euros en ajudes a diferents entitats.

Turisme ha concedit una ajuda per un total de 71.881 euros a Avacu per a la realització d’aquesta campanya. L’import suposa el 90% del cost total d’aquesta campanya que inclou diverses accions publicitàries i de debat.

Colomer ha destacat “la importància de sumar esforços i generar aliances en la lluita contra l’intrusisme i, en aquest cas, estar al costat de Avacu suposa incidir també en la responsabilitat del turista com a consumidor i actor rellevant en l’exigència de qualitat”.

Per a Colomer, l’intrusisme es combat de dues formes, “a través de la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, però també amb pedagogia i conscienciació social”.

En aquesta línia, ha afirmat que “els consumidors i consumidores necessiten informació perquè els seus hàbits de compra siguin més responsables i sàpiguen que només així es garanteixen una experiència turística gratificant, sense frustracions o imprevistos”.

Per part seva, el president de Avacu, Fernando Móner, ha afirmat, rotundament, que “aquesta Comunitat ha de continuar lluitant per ser un exemple de turisme responsable i sostenible i des de Avacu continuarem insistint en això, en aquesta ocasió buscant conscienciar sobre la legalitat en matèria d’habitatges turístics”.