El programa promogut pels vicerectorats d’Investigació i Transferència i el d’Estudiantat i Compromís Social ha tingut una durada de vuit mesos
Actualitat Diària
La segona edició d’UJI Emprèn OnSocial ha finalitzat amb l’acte de presentació de projectes celebrat aquesta setmana en Espaitec, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló. El programa promogut pels vicerectorats d’Investigació i Transferència i el d’Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I ha tingut una durada de vuit mesos en què la formació i mentorització han sigut essencials per a transformar les idees inicials en projectes emprenedors d’impacte social, tecnològic i/o mediambiental.
Durant l’acte David Cabedo, vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I, va destacar la capacitat del programa per a transferir a la societat el coneixement generat en la universitat a través de solucions dissenyades per a millorar el nostre entorn. També va avançar que a principis de setembre es publicarà la convocatòria d’ajudes perquè els participants del programa puguen optar a dues subvencions de 10.000 € per a posar en marxa el seu projecte empresarial. Per la seua part la Directora de Càtedra INCREA, María Ripollés, va destacar la idoneïtat d’aquest programa per a reforçar l’ecosistema emprenedor de l’UJI i potenciar el desenvolupament de competències transversals entre l’alumnat.
Com a entitat responsable de la mentorització dels projectes, el president de SECOT Castelló Vicent Nebot va reiterar la voluntat de SECOT per a continuar donant suport a tot l’alumnat de l’UJI interessat a emprendre. Finalment Juan Antonio Bertolín, gerent de la Fundació General Universitat Jaume I i director de gestió d’Espaitec, va agrair el treball i la implicació de l’alumnat en el desenvolupament dels projectes durant tot el curs acadèmic.
Entre els cinc projectes emprenedors promoguts per alumnat i antic alumnat de l’UJI es troben solucions per a assessorar petites i mitjanes ONGs, aplicacions mòbils per a reduir la contaminació i afavorir la mobilitat, eines tecnològiques per a facilitar l’accés als mercats financers, iniciatives per a afavorir una dieta saludable i accessible, i aplicacions per a promoure la mobilitat col·laborativa.
Al setembre de 2019 es llançarà la tercera edició d’UJI Emprèn OnSocial, encara que els interessats a emprendre o amb idees per a resoldre reptes socials de l’entorn ja poden presentar solucions i reptes en la web oficial del programa http://ujiempren-onsocial.uji.es/ . De fet, recentment Creu Roja Castelló ha publicat dos reptes en cerca de solució, un vinculat a tecnologies serious games per a aprendre primers auxilis i un altre relacionat amb senders accessibles per posicionar Castelló com una destinació turística inclusiva i innovadora.
Sobre els projectes finalistes
ÜGO
Projecte promogut per Manuel Lluch, Jordi Maravella, Natalia Franch i Vicente López, alumnes de la Universitat Jaume I. Es tracta d’una aplicació mòbil i web dissenyada per i per als universitaris que pretenen desplaçar-se de forma col·laborativa, reduint així les emissions de CO2 als campus universitaris. L’aplicació ofereix una solució alternativa a l’ús del transport públic posant en contacte a estudiants interessats a compartir viatge.
MOVIMIENTO FOREX
Una solució per a facilitar l’accés als mercats financers promoguda per María José Pérez García, alumna del Grau en Finances i Comptabilitat de l’UJI. El projecte es dirigeix a aquelles persones que s’introdueixen en el món del tradingfinancer, ajudant-los a desenvolupar la seua operativa i a conéixer el mercat. A través de formació i una plataforma online amb esdeveniments presencials, el projecte pretén ajudar a obtindre guanys, reduir el gran nombre d’operadors que perden diners i aportar transparència.
DAILYFIVE
Promogut per Mario Florin i Abdelouahed Radi El Jihad, alumnes del Grau en Finances i Comptabilitat de l’UJI. Es tracta d’un projecte per a oferir un menú saludable i controlat en quilocalories a empreses sense menjador propi, contribuint així a alimentar de manera saludable a les persones, estalviant temps i salut.
RIDEHUB
La idea de l’alumni SAUJI Víctor Meliá, treballador de l’empresa Cuatroochenta, consisteix en una una aplicació mòbil que pretén resoldre problemes com la contaminació i la mobilitat en els entorns urbans recolzant-se en l’economia col·laborativa. Es tracta de la primera plataforma de bike sharing entre particulars.
EL TELAR
Promoguda per l’alumna de doctorat Romary Vaamonde, aquest projecte consisteix en una xarxa d’intel·ligència humana col·lectiva per a assessorar petites i mitjanes ONGs de grups en desafiament social. Es tracta d’una consultora social amb visió glocal que té com a objectiu potenciar el valor de les xarxes comunitàries existents. El projecte rescata l’agència de col·lectius i enforteix el seu lideratge en l’àmbit local per al desenvolupament de territoris intel·ligents que siguen capaços d’implementar iniciatives amb criteris de factibilitat, sostenibilitat i viabilitat.