Actualitat Diària
El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (*CEV), Salvador Navarro, ha assegurat que l’Impost de Patrimoni “es tracta d’un impost desfasat en el temps, únic en la seva manera a nivell europeu i confiscatori en el seu efecte, ja que la tarifa de l’impost pot arribar a ser superior a la rendibilitat del propi actiu”.
Navarro ha realitzat aquestes declaracions coincidint amb la reunió que ha mantingut avui el president de CEOE, Antonio *Garamendi, al costat del vicepresident de CEOE i president de *Foment del *Treball, Josep Sánchez-*Llibre, i el vicepresident de CEOE Íñigo Fernández de Mesa, amb el Defensor del Poble, Francisco M. Fernández *Marugán, per a instar-li que interposi un recurs d’inconstitucionalitat contra l’article 66 de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2021, en el qual s’eleva el tipus marginal màxim de l’Impost de Patrimoni del 2,5% al 3,5%, i s’atorga caràcter indefinit al tribut.
Una trobada en el qual els representants de la patronal a nivell nacional han presentat un escrit subscrit pels presidents de les organitzacions territorials d’àmbit autonòmic de CEOE, entre elles la *CEV, i avalat per la Junta Directiva de la Confederació.
En aquest sentit, Salvador Navarro, ha posat de manifest que “la *CEV defensa la necessitat d’avançar, en paral·lel a la reforma del sistema de finançament autonòmic, cap a un sistema fiscal més competitiu, capaç d’atreure patrimoni, inversions i talent humà; incentivar les inversions en start-ups, en activitats socialment responsables, en els àmbits de la tecnologia i I+D, i en aquelles inversions que generin ocupació”.
Acord dels òrgans de govern
Cal recordar que el passat 17 de desembre el comitè executiu i la junta directiva de la *CEV van acordar demanar al Defensor del Poble la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat contra l’impost del Patrimoni. Una mesura que ja estava recollida en l’informe de la Confederació “Proposades per a una fiscalitat més competitiva”, en el qual es proposa l’eliminació d’aquest impost perquè el tribut mai tingui el caràcter de confiscatori. La tarifa de l’impost a vegades és superior a la rendibilitat del propi actiu –bé o dret-, resultant el tribut confiscatori i, per tant, de dubtosa constitucionalitat.
D’altra banda, des de CEOE es ve reclamant un debat en profunditat sobre el sistema fiscal espanyol amb la finalitat que serveixi per a incentivar el desenvolupament econòmic a través d’una fiscalitat competitiva per a les empreses espanyoles i per a les famílies. Això és, per a aconseguir que el sistema impositiu sigui una palanca per a la creació de riquesa, d’ocupació i, en conseqüència, per a la generació de majors ingressos públics.
Amb aquesta iniciativa, les organitzacions empresarials de tota Espanya demanem empara del Defensor del Poble en el marc de les actuacions que té aquesta important figura com a encarregat de defensar els nostres drets, vetllant, en aquest cas en particular, per la justícia del sistema tributari.