Actualitat Diària

Puig recorda que ‘a partir de diumenge millorarà el servei públic de sanitat a la Ribera’




ActualitatDiària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit amb els alcaldes de la Ribera amb motiu de la reversió de l’Hospital d’Alzira al sistema públic de sanitat que              s´iniciarà el diumenge, 1 d’abril, per a oferir una atenció sanitaria pública de qualitat.

El cap del Consell ha assenyalat que aquest procés s’ha fet “des de la tranquil·litat, des de la serenitat i des del diàleg”. En aquesta línia, Puig ha assegurat que “es va a augmentar la cartera de serveis, es va a augmentar el personal i es va a fer un esforç molt gran en l’atenció primària, d’acord al pla que va presentar la consellera de Sanitat la setmana passada i que estava al voltant de 8 milions d’euros”.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha detallat que es realitzarà una inversió de 5,7 milions per a millorar la tecnologia, tant la vinculada a l’oncologia, àrea en la qual hi ha “una obsolència important”, com la referida a l’atenció primaria, amb nou equipament. “D’aquesta manera es pot donar una resposta més ràpida a la ciutadania”, ha afirmat.

Per al president de la Generalitat, “la prioritat són les persones” i, per tant, ha assenyalat, “els ciutadans de la Ribera han d’estar totalment convençuts que junts anem a avançar també perquè tinguen una millor sanitat”.

De fet, Puig ha afirmat que el anterior model de l’Hospital de la Ribera és un model que “havia fracassat” i ha afegit que la gestió que s’instaura a partir d’abril “és un nou impuls”. Tot i això, el cap del Consell ha assegurat que “ho volem fer sense cap conflicte; respectem els interessos de les empreses privades, però creiem que tot açò cal fer-ho des del respecte i des del diàleg”. “Este és un Govern que pensa, sobretot, en l’interès general i en l’interès de les persones”; ha manifestat.




Mapa concessional de la Ribera

D’altra banda, durant la reunió amb els alcaldes i alcaldesses el president de la Generalitat, com a conseller de Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en funcions, també ha parlat sobre el Pla Concessional de la Ribera.

“Les concessions estaven caducades, i durant molt de temps no s’ha fet aquest treball d’aproximació a la mobilitat, i nosaltres ho fem des d’una altra mirada: allò important no són tant les línies, sinó la mobilitat”, ha dit. “Anem a impulsar que un dels primers mapes que es n siga precisament el de la Ribera”, ha anunciat.