Puig defensa l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial com un pla “de creixement sostenible i inclusiu”

758

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana com “una estratègia de creixement sostenible, inclusiu i on ningú quede al marge”.

“Som conscients que aqueix canvi disruptivo s’ha produït ja”, ha afirmat Puig, que ha assegurat que per al Consell “és fonamental no sols gestionar el present sinó saber anticipar-nos al futur, perquè d’ací dependrà que aquests objectius compartits d’una societat inclusiva i avançada puguen ser realitat”.

Així s’ha expressat en la presentació de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana a la ciutat de Castelló, on ha mantingut un diàleg amb la doctora en telecomunicacions Nuria Oliver, membre de la Reial Acadèmia d’Enginyeria.

En l’acte, en el qual ha estat present la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, el cap de l’Executiu valencià ha assenyalat que la Generalitat prendrà “una posició activa” per a abordar “les incerteses del futur”.

D’aquesta manera, el president ha defensat que la primera tasca és respondre a les preguntes que s’obrin enfront del canvi de paradigma que origina la intel·ligència artificial.

“Aquesta transició a la nova economia no pot deixar a ningú al marge”, ha defensat el president, que ha destacat el “contingut ètic fonamental de l’Estratègia” que “també vol donar-li seguretat a la ciutadania, que ha de ser copartícip” d’aquesta transformació.

Així, a través d’aquesta estratègia el Consell proposa una sèrie de normes i regles per a “procurar una transició justa en la qual els treballadors i treballadores no es queden fora”.

Aterratge des de tots els sectors

El titular del Consell ha explicat que “en aquests moments la digitalització, la robotización i la intel·ligència artificial són qüestions que ja tenen a veure amb el dia a dia dels nostres sectors econòmics”.

En aquest sentit, ha assegurat que amb la presentació de l’Estratègia el Consell té la intenció que “tots els sectors madurs aterren en aquesta nova economia”, així com que “hi haja complicitat entre universitat, sistema productiu i formació professional”.

A més, ha remarcat com una prioritat “intentar que hi haja un augment de les sinergies entre totes les universitats i tots els centres d’investigació que estan treballant en intel·ligència artificial”.

Sobre aquest tema, ha recordat que Alacant comptarà amb el primer node en la conca mediterrània de la xarxa Ellis del European Laboratory for Learning and Intelligence Services, la xarxa d’excel·lència europea en la matèria, la qual cosa donarà a la Comunitat Valenciana “un ancoratge real en el gran debat europeu respecte a la intel·ligència artificial”.

Així mateix, Puig ha advocat per la creació de ‘hubs’ empresarials del sector, així com per la implantació de la matèria en tots els nivells educatius i que “els sectors productius participen d’aquesta estratègia”.

El president, que ha recordat les dificultats d’accés a les noves tecnologies per a les petites empreses valencianes, ha afirmat que l’Administració “té l’obligació de facilitar l’accés a tot el teixit empresarial a través d’instruments públics”.

Per part seua, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, ha assegurat que des de la Conselleria s’està treballant en l’elaboració d’una “estratègia d’innovació inclusiva que aprofite al màxim les oportunitats que pot oferir-nos la intel·ligència artificial”.

A més, Pascual ha afirmat que “ja s’han iniciat la ronda de contactes amb personal investigador de les universitats valencianes” i es comptarà “amb tots els agents implicats per a generar una estratègia inclusiva”.

Així mateix, ha destacat “l’experiència del sector ceràmic de Castelló a aplicar la innovació, a utilitzar les noves tecnologies per a millorar el producte, reduir la contaminació i a trobar nous materials”. “La indústria petroquímica i metal·lúrgica també han generat exemples innovadors i molts casos d’èxit gràcies a la innovació”, ha afirmat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací