Els comptes de 3,3 milions pretenen convertir la ciutat en un autèntic poliesportiu a l’aire lliure i inclouen les despeses de personal, les ajudes als 65 clubs esportius de la ciutat i el pla de manteniment d’instal·lacions. També destaquen la millora del circuit de running, la pista d’atletisme i la millora d’instal·lacions esportives com la de Fundació Flors o la incorporació de bicicletes al gimnàs de la piscina coberta
Actualitat Diària/S.N.
Aquests dies i després de l’aprovació dels comptes de 2018 de Vila-real en l’equador de l’exercici, cada una de les àrees està detallant les seues partides. Hui ha sigut el torn del regidor d’Esports, Javier Serralvo, ha donat compte aquest matí del pressupost de l’àrea que dirigeix en 2018 que ascendirà a 3,3 milions, una xifra res menyspreable i que suposa més del 7% del total. Les despeses de personal, amb més de 700.000 euros, les ajudes als 65 clubs esportius de la ciutat i el pla de manteniment d’instal·lacions són els principals punts en els quals s’inverteix el pressupost, “ja que a més d’obrir els recintes, cal mantindre’ls”.
Serralvo ha recordat que cadascun dels 65 clubs locals compten amb un patrocini per part del Servei Municipal d’Esports (SME) perquè “mantinguen les seues activitats i seguisquen ajudant a mantenir un intens calendari tot l’any amb esdeveniments esportius”.
Així mateix, la part de manteniment de les instal·lacions esportives és una de les més importants. “Des de la nostra arribada en 2011 hem engegat la nova piscina d’estiu, que es reobri aquest divendres, i completant a la piscina Yurema Requena , 22 de juny, el pavelló Melilla i la Ciutat Esportiva Municipal, entre altres infraestructures, que requereixen d’un manteniment perquè tot estiga en les millors condicions, ja que donen servei a milers d’usuaris”, apunta. En aquest sentit, destaca que “només en neteja se’n van 460.000 euros, en electricitat 235.000, en gas 97.000 i en reparacions uns 120.000 euros”. Per això, indica que “no tot és tan fàcil com obrir la persiana i ja està, cada edifici porta unes despeses i uns serveis que cal prestar de la millor manera, per açò encara que tenim un pressupost humil volem destinar-ho al benestar de les persones, i no a inaugurar edificis”.
Per aquest motiu, enguany es farà realitat una de les peticions dels últims Pressupostos Participatius, com és l’ampliació i millora del circuit de workout del jardí d’Alaplana, fruit d’una proposta de l’associació local, i es crearan dues noves zones al costat de la piscina Yurema Requena i el pavelló Melilla amb els elements ‘sobrants’ del primer espai i “que seran de gran utilitat també als aficionats del crossfit”, detalla. Serralvo apunta que es tracta d’una manera de completar la xarxa d’esport a l’aire lliure, ja que al Termet hi ha un altre sport point.
Accés sales de crossfit locals per als abonats
Altra de les actuacions destacables es la de millorar el carril de running. A aquest se sumarà la construcció de la pista d’atletisme en la CEM, prorrogada dels comptes de 2017, que s’espera que estiga després de l’estiu, ja que el procés de licitació està prou avançat. Cal destacar que ha sigut possible gràcies a un conveni de 150.000 euros amb la Diputació Provincial. Comptarà amb 100 metres i el club local ja no haurà de desplaçar-se a Castelló i podrà practicar salt d’altura, perxa i longitud i s’espera que estiga completada en 2018. També es contempla la millora d’instal·lacions dels diferents recintes esportius de la ciutat com el parquet del Sebastián Mora o Yurema Requena. Concretament, dues de les propostes que destaca Serralvo com a prioritàries amb la remodelació de la instal·lació d’aigua calenta en el camp de Fundació Flors –amb una inversió de prop de 60.000 euros– i la instal·lació de bicicletes més modernes en el gimnàs de la piscina municipal. “Un pressupost prudent i responsable amb el qual s’intenta fer tot el possible per a millorar en l’àmbit esportiu”. Per últim l’edil ha indicat que l’àrea recapta un milió d’euros amb les taxes que paguen els usuaris. “136 euros, la taxa més baixa de la província, és el que paguen els vila-realencs que gaudeixen de totes les insta·lacions i activitats fins i tot en gimnasos privats gràcies al conveni de l’Ajuntament amb ells i que enguany es farà extensible a les sales de crossfit”.