Actualitat Diària

Onda se suma a una campanya de sensibilització sobre el curs de l’aigua de mà de Facsa i conscienciar de l’ús responsable

Les accions estan coordinades entre Educació i Medi Ambient amb l’empresa i consten de xarrades, informació i tallers

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda se suma a una campanya de sensibilització de l’empresa FACSA denominada El Curs de l’Aigua, en una col·laboració entre les regidories d’Educació, que dirigeix Encarna Ribes, i Medi Ambient, amb el tinent d’alcalde Ángel Badenas al capdavant. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “aquest és un projecte social de caràcter didàctic i de sensibilització ambiental. Pretenem generar consciència sobre la importància de fer un ús responsable de l’aigua i explicar de manera lúdica el cicle integral de l’aigua com a recurs limitat i vital, així com uns hàbits respectuosos amb l’objectiu de produir canvis de comportament necessaris per a resoldre un dels grans reptes que tenim les ciutats que és l’ús racional de l’aigua”.

Així, les regidories d’Educació i Medi Ambient han organitzat una sèrie d’eixides dels grups per a l’alumnat de tercer o quart de Primària, segons el centre, en les quals visiten la instal·lació de l’empresa a Castelló i desenvolupen una sèrie d’activitats sobre aquest tema sobre el cicle de l’aigua i el funcionament de la planta. A més, es realitza cartelleria per a la resta de la ciutadania d’Onda i material didàctic per a la resta de l’alumnat. En el dia de hui, han sigut els alumnes de tercer del CEIP Pius XII els que han acudit a Castelló acompanyats per la regidora d’Educació Encarna Ribes. Les diferents activitats es desenvolupen en una moderna i versàtil aula divulgativa que l’empresa ha dotat d’equips adaptats a les noves tecnologies. A més, l’aula compta amb una zona habilitada com a taller experimental, on l’alumnat pot aplicar de forma pràctica els coneixements adquirits.

Per part seua, José Claramonte, director general de FACSA, ha explicat que “estem compromesos amb l’educació i la conscienciació mediambiental, especialment quant a la promoció d’accions que afavorisquen els canvis de comportament necessaris per a resoldre un dels grans reptes de la societat actual: l’ús responsable de l’aigua. I gràcies a projectes com ‘El curs de l’Aigua’, des de FACSA posem el nostre granet d’arena en la formació i conscienciació dels més xicotets, perquè coneguen en què consisteix el cicle integral de l’aigua i, al seu torn, prenguen consciència de la importància d’aquest recurs tan valuós”.