Actualitat Diària
Més de 200 estudiants distribuïts en 29 grups escolars s’han apuntat al concurs ‘Acció pel Clima’ que enguany ha posat en marxa la Ciutat de les Arts i les Ciències.
En aquests moments, encara hi ha temps perquè les classes i docents interessats pel medi ambient participin ja que fins dilluns que ve 18 de gener poden inscriure’s. Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com podem estalviar aigua o dissenyar un projecte STEM sostenible són els quatre desafiaments mediambientals proposats a estudiants de Primària, Secundària o Formació Professional Bàsica de centres de tota Espanya.
A partir de la setmana pròxima, cada equip enviarà el seu projecte en format audiovisual perquè sigui avaluat i es realitzi una selecció de les millors idees sostenibles.
Hi ha quatre categories per nivells educatius: primer cicle de Primària (de 6 a 8 anys), que hauran de presentar un projecte d’hort escolar; segon cicle de Primària (de 8 a 10 anys), amb el projecte 3R, que consisteix en el disseny d’un element o mecanisme realitzat amb materials reciclats; tercer cicle de Primària (de 10 a 12 anys), al qual correspon realitzar un projecte entorn de l’ús i aprofitament de l’aigua, i Secundària o Formació Professional Bàsica, que hauran de presentar un projecte sobre classificació eficient de residus i energies renovables.
A més de ‘Acció pel Clima’, la Ciutat de les Arts i les Ciències organitza els concurso escolars ‘Cristal·lització a l’Escola’ i ‘Reacciona’.
Descomptes especials per a escolars
La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix aquest curs descomptes especials per a grups escolars amb entrades encara més reduïdes de les habituals per a aquest col·lectiu. Fins al 12 de març de 2021, els grups escolars compten amb entrades des de 3 euros per persona per a visitar el Museu o veure una pel·lícula en el planetari i fins i tot també entrar al Oceanogràfic per 15 euros, entre altres opcions.
Enguany, a més, la ‘Ciència a escena’ viatja als col·legis, tant de manera ‘en línia’ com presencial. Els educadors i educadores realitzen els tallers en directe i de manera personalitzada, perquè els centres educatius no hagin de desplaçar-se.
La proposta ‘Connecta’t en directe amb la Ciència a Escena’ és una modalitat dels tallers científics que es realitza per videoconferència. També ‘El Oceanogràfic viatja al teu col·le’, amb la qual el departament d’Educació busca donar servei amb eines educatives complementàries als centres escolars que, sobre la base de les mesures excepcionals per la COVID-19, no poden desenvolupar les sortides complementàries extraescolars habituals.