Actualitat Diària

Marco no té pressa abans del 15 de juny i ja avança que el Pacte de Govern no es dirà ‘del Grau’

L’alcaldessa en funcions afirma que l’important no és el quan, sinó la necessitat d’arribar a un bon acord

Amparo Marco, excepte sorpreses, primera edil de la pròxima legislatura ha afirmat que es reunirà i parlarà amb tots els portaveus electes dels altres partits abans d’iniciar una negociació, en la qual ella no participarà. Una negociació que, ha admés, pot no haver conclòs abans de la constitució de l’Ajuntament el 15 de juny, perquè l’important no és el quan, sinó arribar a un bon acord… i ja ha avançat que no es dirà Pacte del Grau

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

Amparo Marco, alcaldessa en funcions i líder de la candidatura més votada en les últimes eleccions municipals del 26M, ha iniciat una ronda de contactes amb els portaveus dels altres partits que integraran la pròxima Corporació, per una qüestió de ‘cordialitat’. Castelló ha tornat a repetir, està per damunt de tot, i és una qüestió de cortesia política poder intercanviar impressions amb tots ells.

En aquest sentit ha citat a Compromís, amb qui ja es va reunir ahir, i que li va manifestar el desig de la seua formació i de Podem de renovar el Pacte del Grau, però també a Begoña Carrasco, com a líder del Partit Popular i Alejandro Marín-Buck, cap de llista de Ciutadans. No ha citat a VOX, encara que això, tampoc ho descarta.

Hui dia, ha indicat, no hi ha novetats quant a pactes de Govern. Les tres alternatives que se li presenten al PSOE estan a la vista, ha destacat: Governar en solitari i en minoria, formar un pacte amb Compromís i Podem, o fer-ho amb Ciutadans.

Però no serà ella qui ho negocie, ha afirmat, sinó una comissió formada a aquest efecte de la qual formaran part els antics o els nous regidors, els que vulguen fer-ho.

Marco ha reconegut, que sempre és millor un pacte que d’estabilitat al govern de la ciutat que un Govern en minoria, però en aquests moments és ràpid per a determinar què ocorrerà, abans que s’inicie la negociació.

Això significa també, com ha reconegut finalment, que no hi ha presses, i que l’acord de Govern, si n’hi haguera, podria arribar abans o després del pròxim 15 de juny, data en la qual es constituirà la nova Corporació.

L’important, ha manifestat, no és el quan, sinó el quin i el com, i aconseguir el millor acord per a Castelló.

Preguntada posteriorment si estaria per la labor de renovar el Pacte del Grau, Marco ha tornat a assenyalar, que és un dels pactes possibles sobre la taula, encara que ha indicat que no es diria Acord del Grau.

Així les coses les interpretacions poden ser moltes, però la més probable, és que, amb l’alcaldia assegurada com a força més votada, Marco es pot permetre esperar, tibar encara més als possibles candidats a signar un pacte de Govern per a rebaixar les seues aspiracions i poder imposar condicions. Alguna cosa que no va poder fer en l’anterior legislatura.