Actualitat Diària

L’Hospital Vithas Castelló implementa els procediments de sedoanalgèsia

L’objectiu es ajudar els xiquets a sentir-se més tranquils en urgències

Actualitat Diària

L’Hospital Vithas Castelló ha implementat en el Servei d’Urgències Pediàtriques (SUP) els procediments de sedoanalgèsia(PSA) amb l’objectiu de “ajudar els xiquets a sentir-se més tranquils durant la seua estada en les urgències i a aconseguir una experiència positiva”, assegura Beatriz Ferreira Agustí, supervisora del Servei d’Urgències de l’Hospital Vithas Castelló.

Durant el mes d’abril, el SUP ha atés a més de mil xiquets i, des que es va implementar el mes de març, s’ha practicat aquest procediment a tots aquells menors que han acudit a urgències amb un diagnòstic de traumatologia i que han requerit aquest tipus de sedació, sent més d’una vintena de menors amb un resultat òptim i segur. 

“Les urgències pediàtriques són llocs on els xiquets sovint experimenten distrés, conegut també com a estrés disfuncional, a causa d’una combinació de por, ansietat i dolor i aquestes reaccions són degudes majoritàriament, al fet que són entorns caòtics i sorollosos, tot això unit a la potencial por de sentir dolor, podria condicionar negativament la visió i la memòria sobre l’hospital i de l’entorn sanitari”, aclareix la supervisora del SUP, Beatriz Ferreira.

Durant el mes de febrer el personal sanitari de les urgències va rebre la formació adequada impartida pel Dr. Vera Espallardo, mèdic pediatre del SUP de l’Hospital Vithas Castelló sobre aquest procediment de sedoanalgèsia.

Un procediment segur i eficaç per al menor

La  sedoanalgèsia per a procediments és l’ús de fàrmacs amb l’objectiu de produir analgèsia, sedació o control de moviments durant la realització de procediments diagnòstics o terapèutics que impliquen ansietat o dolor.

El grau de  sedoanalgèsia òptim depén no sols de la tècnica realitzada, sinó de les característiques prèvies de cada pacient. En el SUP s’ha d’establir el nivell de profunditat de sedació que s’ha d’aconseguir i monitorar durant tot el procediment preveient els possibles efectes adversos que es puguen produir.

El grau de  sedoanalgèsia òptim dependrà no sols de la tècnica realitzada, sinó de les característiques prèvies de cada pacient. Per a la realització de la sedació és obligatori la signatura del consentiment informat per part dels pares o tutors del menor abans de la sedació.