Actualitat Diària

Les aerolínies donen ‘marxa enrere’ i retiren les seves operatives de moment de l’Aeroport de Castelló

Actualitat Diària

L’emergència sanitària i l’Estat d’Alarma decretat pel Govern ha propiciat que l’Aeroport de Castelló vegi reduïda la seva operativa en un any que es preveia de rècord, i que de moment haurà d’esperar fins a la temporada estival per complir l’objectiu.

L’aerolínia hongaresa Wizz Air ha emès un comunicat en el qual informa que ha cancel·lat la ruta entre Castelló i Londres-Luton. A més, també ha posposat la ruta amb Viena i llançarà la venda de bitllets a Budapest a partir de maig, un cop se suposa que la corba de contagis per coronavirus ja hagi començat a reduir-se i Hongria ja haurà obert de nou les seves fronteres.

Fa uns dies, ja va ser Ryanair la companyia que va retirar la seva comunicació des de Castelló amb Londres-Stansted, el que ara suposa que l’aeroport ubicat a Vilanova d’Alcolea es quedi sense operativa comercial i per tant, sense passatgers durant un temps estimat d’un mes.

Sempre que l’emergència sanitària ho permeti, s’espera que els vols puguin reprendre a partir de l’21 d’abril, quan s’espera l’estrena de la ruta debut de Volotea a Castelló i que connectarà la província amb Marsella.

Maig, un mes clau

De cara a al mes de maig, Wizz Air si té previst seus itineraris cap a Budapest, Bucarest i Londres, així com el primer vol a Viena. Ryanair també aposta pel cinquè mes de l’any per posar a la venda els bitllets per a Londres-Stansted.

De cara a juny i en l’inici de l’estiu, Wizz Air també volés a Katowice i la romanesa Blue Air ho farà a Bucarest.

Comerços tancats i pàrquing d’avions

La infraestructura situada a Vilanova d’Alcolea també ha informat que tanca temporalment els comerços i les cafeteries durant l’Estat d’Alarma, però segueix acollint avions a manera de pàrquing que s’han quedat fora de servei per l’emergència sanitària que involucra la gran majoria de països europeus.