Labora organitza una multijornada en les tres capitals valencianes per a projectar la transformació del marc laboral

698

Actualitat Diària

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, organitza una multijornada en les tres capitals valencianes per a projectar de quina manera està transformant-nos el marc laboral i de quina forma continuarà fent-lo. Sota el títol de ‘Teletransport al futur del treball’, serà una conversa en obert i en l’espai públic reunint veus amb enfocaments molt diferents per a encarar una qüestió central: quin futur volem per als nostres treballs.

Així, València el 22 de setembre en La Marina, Alacant el 29 de setembre en la Plaça de l’Ajuntament i Castelló el 6 d’octubre en Parc Ribalta, es convertiran en la plaça d’una discussió col·lectiva. Una càpsula gegant serà l’entorn físic en el qual la conversa tindrà lloc, en una convocatòria oberta a tota la població, amb accés lliure i gratuït.

‘Teletransport al futur del treball’ s’emmarca en la vocació de LABORA com un servei també de generació d’idees, d’escolta i termòmetre social. Després del procés #NouSERVEF i diàlegs com ‘Esperant els robots’, les noves cites per a aquest setembre i octubre consoliden la seua nova relació amb l’entorn.

Més de 25 experts amb 3 eixos centrals

Amb espai per a les activitats formatives, amb un sambori laboral gegant,  activitats per als més xicotets i zones musicals amb djs de cada ciutat el debat i la divulgació seran els protagonistes, amb un programa en el qual s’abordaran principalment tres eixos: la conveniència de les setmanes laborals més curtes, la fi del model laboral preexistent i l’arribada de noves coordenades, i el desafiament enfront de l’automatització i la intel·ligència artificial. Els panells estaran complementats amb xarrades ràpides i intercanvis d’idees entre agents.

Es reuniran més de 25 experts, amb noms com María Pazos, matemàtica i investigadora de l’IEF; el professor de ciències polítiques i editor de Politikon Pablo Simón; el vicepresident de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris, Ángel Largo; l’ex secretària d’estat Mari Luz Rodríguez; la professora d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid, Bibiana Medialdea; el cofundador de Future for Work Institute, Santi García; Oto Luque, professor de psicologia social i del treball de la Unversitat de València; Jordi Juan, secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan; el catedràtic d’Història Econòmica Jordi Palafox; el Vicepresident de l´Agència Valenciana d’Innovació, Andrés García Reche; el catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat Jaume I de Castelló, Ricardo Xiva; el catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, José María Goerlich; la diputada per la racionalització dels horaris Mónica Álvaro; el professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, Adrián Todolí; l’investigador en Dret del Treball José Miguel Sánchez Ocaña; o el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de l’UJI, Vicente Budí.

La generació de debat públic

Però a més d’acollir múltiples converses, les jornades busquen generar el debat públic i la recopilació de conclusions amb les quals conéixer de manera directa quin futur laboral és més convenient. La campanya compta amb un vídeo central obra del videoartista Christian Flores, evidenciant la necessitat de preguntar-nos si els actuals cànons laborals continuen funcionant.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací