Actualitat Diària

L’Ajuntament de la Vall ‘Uixó signarà un pacte per a convertir-se en una ciutat accessible

L’objectiu és que les polítiques en aquesta matèria que milloren la vida de les persones no depenguen de la voluntat política sinó d’un compromís de ciutat consensuat

Actualitat Diària

El regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó, Antoni Llorente, ha informat que l’ajuntament signarà un pacte local per l’accessibilitat universal abans de l’estiu  que “ens ajudarà a planificar accions en aquesta matèria i fer més visible l’esforç municipal per possibilitar l’accés, ús i gaudi de la nostra ciutat a totes les persones, sense discriminacions ni exclusions per raons de funcionalitat física, sensorial o cognitiva”.

En aquest sentit, ha destacat que “el dret de les persones amb diversitat va en benefici de tota la població, perquè amb la col·locació d’una rampa on solament hi ha escales millorem un entorn per a fer-ho accessible a les persones amb mobilitat reduïda que usen cadira de rodes o crosses però també per a un pare o mare amb carret de bebè o per a una persona que va amb el carro de la compra”.

Per açò la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va aprovar per unanimitat a la fi de febrer una declaració institucional amb recomanacions sobre accessibilitat universal dirigides als ajuntaments, basades en els principis de cooperació, planificació i universalització “per a beneficiar a tota la ciutadania, des de la perspectiva i la mirada de determinats col·lectius amb diversitat”.

I la Comissió d’Accessibilitat de la Vall d’Uixó, que porta més de 20 anys treballant en aquestes qüestions, va acordar a la fi de març signar aquest pacte municipal amb les entitats de la localitat representatives en accessibilitat i la societat. La previsió és que puga ser segellat abans d’estiu amb l’objectiu principal que “no depenguen de la voluntat ni de l’arbitrarietat de l’equip de govern que estiga a cada moment, sinó que existisca un compromís de ciutat consensuat”, ha expressat Llorente.

Aquesta iniciativa obligarà a l’ajuntament a “disposar d’un pla i memòria anual de les polítiques a dur a terme i el seu compliment” i que les ordenances municipals que es realitzen “contemplen l’accessibilitat i compten amb la participació i l’entitats, com ja hem fet amb la de terrasses i la de convivència”. A més “se censaran les necessitats existents, es prioritzaran i s’atendran segons l’establit en la planificació”.

Per a finalitzar, l’edil ha afirmat que “una ciutat accessible és una ciutat que pot ser usada i gaudida per totes i tots, sense deixar al marge a les persones amb mobilitat reduïda o diversitat, a les persones majors, als pares i mares amb carret de bebè, a les persones que pateixen una lesió puntualment o a les quals van amb carro a fer la compra”.