Actualitat Diària

La JOGV prepara 3 concerts amb motiu de la trobada de primavera

Comptarà amb la col·laboració de Jaume Santonja, percussionista de la JOGV al l2006-2007, i del solista Carlos Vidal, guanyador del III Certamen de Joves Solistes que la Jove Orquestra a 2022

Actualitat Diària

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana comença la trobada de primavera, que tindrà lloc del 6 al 15 d’abril al Palau de les Arts de València, sota la direcció de Pablo Rus Broseta, amb un programa de 82 minuts de duració i una plantilla de 71 músics de fins a 26 anys.

La trobada de primavera de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb tres concerts: el 13 d’abril a les 19.30 hores a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, el divendres 14 d’abril a l’ADDA d’Alacant i el dissabte 15 d’abril a les 19.30 hores a l’auditori del Palau de les Arts de València.

En aquesta ocasió, la trobada de la Jove Orquestra de la Generalitat comptarà amb la col·laboració d’un nou director convidat, Jaume Santonja, que va ser percussionista de la JOGV durant els anys 2006-2007, i del solista Carlos Vidal, que va guanyar, junt amb Ausiàs Parejo (guitarra), el III Certamen de Joves Solistes que la Jove Orquestra va convocar i celebrar el desembre de 2022.

El programa, que es prepararà durant la trobada i posteriorment s’interpretarà en els tres concerts, té una durada de 82 minuts, amb una pausa, i està compost per les peces ‘Overture in C major’, de Hensel; ‘Concerto Violoncello in E minor op.85’, d’Elgar, i ‘Sheherazade Suite Simfònica op.35’, de Rimskij-Korsakov.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics, perquè ajunten uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la trobada de primavera de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logo de l’orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El director, des de l’octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, en la trobada d’hivern participen Enrique Palomares i M. Carmen Antequera (violins), Santi Cantó (viola), Ivan Balaguer (violoncel), Javier Sapiña (contrabaix), Pepe Sotorres (solista de flauta en l’Orquestra Nacional), José María Ferrero de la Asunción (solista d’oboé en l’Orquestra Nacional), Jaume Ivorra (solista de clarinet en l’ADDA Simfònica), Ignasi Soler (fagot), Javier Barberà (trompeta), Santi Pla (trompa), Edmundo Vidal (solista de trombó i tuba en l’Orquestra Nacional) i Manolo Martínez Navarro (timbaler solista en l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu).