Actualitat Diària

La Generalitat concedeix 150.000 euros a la Vall d’Uixó per a renovar la il·luminació dels Coves de Sant Josep

ActualitatDiària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha signat un conveni amb la Generalitat Valenciana, gràcies al com l’Agència Valenciana de Turisme destinarà 150.000 euros a la renovació de la il·luminació dels Coves de Sant Josep, que data dels anys 60 i “s’ha quedat obsoleta”, per una més moderna i eficient, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños.

Aquesta actuació aconseguirà en primer lloc “una reducció del 80% de la factura de la llum”. I, en segon lloc, “serà més respectuosa amb el medi ambient i l’entorn natural” perquè la instal·lació lumínica actual “desprèn molta calor i provoca que cresquen plantes on no deu”, ha informat. A més es crearan itineraris turístics i es milloraran els accessos interiors per a millorar l’accessibilitat.

En definitiva, gràcies a aquest conveni “es produirà un estalvi per a les arques municipals ” i “oferirem una experiència de major qualitat al turista”. I és que la nova il·luminació amb tecnologia led “suposarà un canvi important i un salt qualitatiu en l’experiència de visitar els Coves i les persones que ja hagen vingut tindran una excusa per a tornar”.

Baños ha destacat que aquest projecte respon a l’interès de l’actual equip de govern per “cuidar i protegir el nostre major valor a nivell turístic”. “Cal seguir potenciant els Coves de Sant Josep però des d’un model respectuós i sostenible”, ha afirmat. I és que durant aquesta legislatura el nombre de visitants anuals ha augmentat en 50.000 persones: “ens trobem en 2015 amb 150.000 turistes a l’any i actualment hem superat la barrera dels 200.000”. Açò significa que “les polítiques que hem implementant han donat resultat, com es pot comprovar amb nombres”.

Així, ha agraït a l’Agència Valenciana de Turisme i a la Generalitat Valenciana “la seua implicació amb la Vall d’Uixó i amb els Coves de Sant Josep”, perquè “han demostrat que creuen en la nostra ciutat com a recurs turístic de primer ordre” ja que aquesta inversió de 150.000 euros “suposa un pas més en la modernització i en l’adaptació al segle XXI de la nostra oferta”, que durant aquesta legislatura ha introduït novetats com el festival Singin’ in the cave, el espeleokayak, les noves taquilles i l’aposta per les noves tecnologies i la venda d’entrades per internet .

El Tour de les Coves

La Vall d’Uixó acollirà els dies 21, 22 i 23 de juny el VII Congrés Español II Congrés Iberoamericà sobre Cuevas Turístiques, la qual cosa situa a la ciutat “com un referent a nivell mundial en turisme subterrani”. Dilluns que ve, 4 de juny, a les 19.30 hores es presentarà la programació prèvia a aquest esdeveniment de caràcter internacional.