Actualitat Diària

La Diputació de Castelló impulsa un gran pacte per la ceràmica per a generar noves oportunitats

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló ha sumat avui un gran pacte per la ceràmica per a seguir generant noves oportunitats econòmiques i de desenvolupament en els municipis de la província. Ha sigut a través de la creació de l’un innovador Pla Ceràmic de Regeneració Urbana para la creació de la qual el Govern Provincial ha implicat tant als ajuntaments de Castelló, als principals col·lectius i professionals del sector ceràmic com prescriptors i empreses castellonenques.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat davant una nodrida representació de col·lectius com Ascer, Asebec, Anffecc, ITC, ATC, Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre Col·legi d’Arquitectes Tècnics, Col·legi d’Arquitectes, més de 40 ajuntaments de la província, empreses ceràmiques i altres professionals interessats com “un gran pacte per la ceràmica per a demostrar al món que junts som més forts i que el millor per a Castelló i per a aquest sector està per arribar. És just reconèixer la gran aportació que fa la ceràmica a la nostra província i que les administracions treballem per a articular iniciatives per a seguir posicionant nostra ceràmica com la millor solució constructiva, no solament en les llars sinó en els espais públics. Volem que el producte ceràmic siga un element constant en el paisatge urbà de la nostra província”.

És per açò que Moliner s’ha referit a aquest pla com “una gran actuació en la qual anem a invertir 325.000 euros a l’empar de l’eix estratègic d’aquest Govern de posar en valor aqueix element que ens identifica i del que ens sentim orgullosos com és la ceràmica. Un producte tractor d’oportunitats, de talent i de les millors idees, i que per alguna cosa som la terra de la innovació ceràmica. Si ja som el territori que més present està en llars de tot el món a través de la ceràmica, fem ara que els nostres pobles abanderen els millors usos i aplicacions ceràmics en entorns urbans”.

Cal tenir en compte que aqueixa inversió es desglossa en 295.500 euros per a l’execució de l’obra i 32.500 euros per a la redacció i adreça dels projectes.

Un Pla Ceràmic participatiu, innovador i consensuat

La implicació de tot el sector, que a més ha participat en el procés de creació d’aquest innovador pla ha sigut un altre dels factors més destacats pel president.

“Es tracta d’una innovadora fórmula consensuada per ajuntaments, professionals i empreses”, ha explicat Moliner. “Es tracta d’una iniciativa que arriba després d’escoltar les demandes dels nostres pobles i del sector per a oferir una solució conjunta, on tots eixim guanyant. Així, donem solució als municipis amb la millora dels seus espais; cridem al talent i la creativitat dels professionals castellonencs per a desenvolupar idees amb la ceràmica com a protagonista. I generem noves oportunitats de negoci a les nostres empreses ceràmiques per a revestir els nostres pobles”.

Dues fases per a un pla que porta la ceràmica als pobles de Castelló

La primera part del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana obrirà una convocatòria a tots els ajuntaments de la província perquè presenten una proposta d’espais municipals a renovar i millorar mitjançant aplicacions ceràmiques, com a vies públiques, parcs, jardins i instal·lacions esportives. Les bases d’aquesta iniciativa, ja aprovades per unanimitat de tots els grups, es publicaran matí en el Butlletí Oficial de la Província i els ajuntaments tindran un mes de termini per a presentar els seus espais.

A partir d’ací entra la segona part del Pla, el ‘Concurs Som Ceràmica a la Regeneració Urbana’. Consisteix en un concurs d’idees dirigit a equips multidisciplinaris en arquitectura, enginyeria i planificació per a desenvolupar els projectes de millora que proposaran als ajuntaments. Els tres projectes guanyadors, triats per un jurat tècnic independent, seran executats i finançats al 100% per la Diputació.