Actualitat Diària

La Diputació de Castelló aportarà 100.000 euros en ajudes per a l’organització d’actes taurins

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló ha aprovat avui en Junta de Govern la concessió de 100.000 euros d’ajudes a un total de 148 entitats culturals per a l’organització de festejos taurins en tota la província amb l’objectiu de fomentar aquestes activitats que formen part de la cultura i les tradicions dels municipis de Castelló. Gràcies a aquesta iniciativa del Govern Provincial aquests col·lectius podran organitzar tot tipus d’espectacles en els festejos que se celebren en pràcticament tots els pobles de Castelló i que ja han començat a realitzar-se aquest 2019.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “cada convocatòria taurina que se celebra a la nostra província mobilitza a centenars de persones, convertint-se en un recurs turístic de primer nivell que dinamitza el municipi i afavoreix el teixit econòmic local. Per això, des del Govern Provincial volem ajudar a finançar i impulsar tot aquest tipus de celebracions”.

És per això que Sales ha ressenyat que aquest nou impuls econòmic s’enquadra dins de la “ferma intenció d’aquest Govern Provincial de mantenir-se ferm en la defensa de la tauromàquia i els bous al carrer com a element indissociable a la nostra història i la nostra tradició. Els ajuntaments, penyes i associacions que impulsen aquells festejos taurins que complementen els programes culturals i festius dels nostres pobles sempre comptaran amb el braç tendit de la Diputació, perquè són els garants d’uns festejos que formen part intrínseca de la nostra província”.